Tags

Related Posts

Share This

KKDSZ majális a Ligetben

majalis_plakat_a4_szines_566x800_4A KKDSZ – ahogyan a korábbi években is – 2015-ben is kitelepül a Ligetbe május elsején!

Szeretnénk, ha a tagságból minél többen részt vennétek az idei majálison is és csatlakoznának hozzátok a szimpatizánsok is.

A fő téma: a bérkérdés.

IGEN!

Van összefüggés a munkavállalók szervezettsége és a bérek alakulása között!

Tudjuk, hogy tudod, de gyere is el, hogy ezt meg is mutathassuk!

Még egy ok, hogy csatlakozz:
Lehet, hogy ez az utolsó alkalom egy klasszikus, ligeti majálisra, hiszen jövőre már egyáltalán nem adták ki ide a területfoglalási engedélyt, a tervezett Liget-projekt építése miatt (építési területté nyilvánították). Tehát most úgy látszik, hogy legközelebb nem fogjuk tudni itt ünnepelni május elsejét, és ki tudja, hogy később visszatérhetnek-e a szakszervezetek a tradicionális helyszínükre.  

 DE 2015-ben a LIGETBEN ünneplünk!

Utazás – MaSZSZ
A Magyar Szakszervezeti Szövetség megyei képviselői várják a jelentkezőket a majálisra érkező buszokra. 

Ellátás – SZEF
A SZEF szendvics-vendéglátást biztosít számunkra – de ennek megszervezése miatt is kérjük, hogy jelentkezz nálunk, hogy tájékoztathassunk a részletekről!

Kötetlen beszélgetés – KKDSZ
A SZEF sátor közelében lévő, KKDSZ zászlókkal felszerelt asztaloknál pedig várunk az egész rendezvény alatt, pontban 12 órakor pedig beszélgetést szervezünk, ahol szót ejthetünk bérkövetelésünk helyzetéről és egyéb aktuális, közös ügyünkről.

Kérlek, jelezz vissza, tudjuk, hogy hány főre számíthatunk!   

Készült egy tanulmány, melyről a kettosmerce.blog.hu – számol be:   

AZ IMF IS BEISMERI: GYENGE SZAKSZERVEZETEK = NÖVEKVŐ EGYENLŐTLENSÉGEK 

…A szakszervezeti tagság csökkenése és a legmagasabb jövedelmek növekedése között egyértelmű összefüggés mutatható ki – állítja egy márciusban bemutatott tanulmány, amely a fejlett országok 1980 és 2010 közötti adatait vizsgálta, méghozzá nem egy kifejezetten baloldali műhely, hanem a Nemzetközi Valutaalap (IMF) megbízásából. Persze mi sem lepődtünk meg nagyon, de azért jó ezt így feketén-feherén olvasni. … 

… az erős szakszervezetek rávehetik a döntéshozókat arra, hogy elkötelezzék magukat a redisztribúció mellett … Hasonlóképp, a szakszervezetek elősegítették a dolgozói és alapvető szociális jogok védelmét és javítását …    

Dobrovits Orsolya                Földiák András