Tags

Related Posts

Share This

Teljesen megbénult reggelre Belgium

Belgiumban a kormány takarékossági intézkedései ellen tiltakozók több helyen lezárták az ország fő autópályáit, Antwerpen és Gent kikötője nehezen megközelíthető. Van, ahol forgalomlassító tiltakozás kezdődött.

Vasárnap este tíz órakor 24 órás általános sztrájk kezdődött Belgiumban, hétfő reggelre az egész ország teljes közlekedési hálózata leállt.

A legnagyobb példányszámú francia nyelvű belga napilap, a Le Soir honlapjának beszámolója szerint az ország légterét is lezárták 24 órára, a főváros repülőterén minden járatot töröltek, a liege-i nemzetközi repülőtér sem üzemel.

A brüsszeli tömegközlekedési vállalat, a STIB/MIVB hálózatán a lap tudósítása szerint egyetlen jármű sem közlekedik, emellett Flandriában sem jár egyetlen busz és villamos. A vallon távolsági buszhálózat, a TEC szolgáltatása ugyancsak erősen akadozik.

 A munkások hétfő reggel sok helyen a munkahelyeiken kezdtek tiltakozásba, ezzel több ipari park is megbénult.

Országszerte zárva maradt az iskolák nagy része, a közigazgatás intézményei sem nyitottak ki, a bíróságokon ugyancsak áll a munka. Több nagyváros kórházában csak minimális szolgáltatást nyújtanak. Írja a hvg.hu