Tags

Related Posts

Share This

5.BP – Civil kampány

5.BP – Civil kampány az önkormányzati választásokkal párhuzamosan

 

Kampányt indítunk az önkormányzati választásokkal párhuzamosan, hogy megmutassuk: az állampolgárok igénylik azt, hogy a politika megoldja a problémáikat, és az állampolgároknak, civil szervezeteknek vannak is megoldási javaslataik. Most a döntéshozókon a sor!

 

Öt pontba foglaltuk követeléseinket, összefoglalva, hogy szerintünk milyen irányba kellene haladnia Budapestnek. Egységes, egyenlő, zöld, közösségi és átlátható Budapestet akarunk! Az állampolgárokat arra kérjük, hogy a humanplatform.hu honlapon támogassák ezt az 5 pontot, amelyet a választások után nyilvánosan juttatunk el a megválasztott döntéshozóknak.

 

Az 5.BP kampány nem csak az 5 pontból fog állni. Továbbra is hívjuk a civil szervezeteket, hogy küldjék el megoldási javaslataikat, csatlakozzanak a kampányoz, hogy ezekről a javaslatokról is szó legyen az önkormányzati választási kampányban. A javaslatokat közzétesszük humanplatform.hu honlapon, hogy az állampolgárok és a döntéshozók is megismerhessék!

 

A következő másfél hónapban számos köztéri akcióval, fórummal, online eseményekkel, vitaszínházzakal fogjuk bemutatni az 5.BP kampány megoldási javslatait. Az első ilyen nagy esemény a “Városliget – a mi dolgunk” címet viseli, ahol felhívjuk a figyelmet arra, hogy mi, a Városligetet használó állampolgárok is szeretnénk abba beleszólni, milyen lesz az új Liget. Vannak kérdéseink és azokra válaszokat is akarunk kapni.

 

A Városliget – a mi dolgunk felvonulás szeptember 13-án 15 órakor indul a Városháza térről a Ligetbe, ahol a George Washington sétányon a felvonulás után egy civil pikniken mutatkoznak be a kampányhoz csatlakozó szervezetek, és demonstrálják, hogy miként használjuk a Városligetet mint zöld közösségi teret. Az esemény a Vároligetben koncerttel zárul.

Csatlakozó szervezetek: a Humán Platform tagszervezetei, valamint a Budapest Bike Maffia, Critical Moms, Hivatlanul, Gyerekesély Közhasznú Egyesület, Független Előadó-művészeti szövetség Szatyorbolt, Ferencvárosi Közösségi Alapítvány, Közmunkás Mozgalom a Jövőért, Magyar Drogprevenciós és Ártalomcsökkentő Szervezetek Szövetsége, Magyar Szegénységellenes Hálózat, Oktatói Hálózat, Rehab Budapest – Kritikus tömeg 4 keréken, Kerékpáros Klub, Energiaklub, Átlátszó, Levegő Munkacsoport, tranzit.hu, Magyat Pedagógiai Társaság Szakképzési Kollégium, Magyar Pedagógiai Társaság Gyermekérdekek Szakosztálya-Korczak Munkabizottság, Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete Ifjúsági Tagozat

 

 

A honlap címe: www.humanplatform.hu
Az egységes Budapest ponthoz tartozó videó: https://www.youtube.com/watch?v=yWY0hkGULNU
A kampány facebook oldala: https://www.facebook.com/HumanPlatform
Sajtókontaktok:
info@humanplatform.hu
Jámbor András 0630-2591094

Papp Réka Kinga 0620-9912396

Liget kampány