Tags

Related Posts

Share This

Kultúrházak Éjjel-Nappal

A  2014. évi rendezvényre jelentkezés és regisztráció az akcióban való részvételre, illetve a részletes pályázati kiírások 2014. január 6-ától az addigra megújuló www.kulturhazak.hu oldalon.

                                                                                   

 

FELHÍVÁS

 

A 2014. évi Kultúrházak éjjel- nappal akció meghirdetője és lebonyolítója a Magyar Népművelők Egyesülete. Partnerünk a Közösségfejlesztők Egyesülete és a Nemzeti Művelődési Intézet. Támogató az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

 

Célunk a művelődési házak és terek, valamint az abban folyó közösségi művelődés népszerűsítése. Az egész országot érintő akcióval, valamint a televíziós és rádiós kampánnyal szeretnénk ráirányítani a figyelmet a közművelődési terek nyitottságára, az intézmények és szervezetek sokszínűségére, a helyi társadalomban betöltött közösségépítő szerepére. Felelősségünk és kötelességünk is ez, hisz évi 80 millió főt meghaladó látogatottságával a művelődési házak, közösségi színterek a leggyakrabban felkeresett kulturális terek Magyarországon.

 

Kérjük a közművelődési feladatot önállóan vagy integráltan ellátó intézményeket és szervezeteket, csatlakozzanak a felhíváshoz! Szervezzenek programokat a három nap bármelyikén vagy akár mindhárom napon! Kérjük, hogy minél színesebb, igényesebb kulturális programokat szervezzenek és építsenek saját közösségeik aktivitására is!

 

Javasolt programtípusok: közösségi programok (farsangi mulatságok, hagyományok, táncházak, kézműves bemutatók és játszóházak, szabadidős programok, alkotó- és civil közösségek nyílt foglalkozásai, bemutatkozásai…). Művészeti rendezvények (művészeti közösségek fellépései, koncertek, kiállítások, gyermekműsorok, műsoros estek…). Képzési lehetőségek bemutatása (szakkörök nyílt foglalkozásai, ismeretterjesztő előadások …). Gasztronómiai programok (farsangi fánk és egyéb hungarikum ételek, sütemények készítése, bemutatása, versenye…). Közösségi beszélgetések, közösségi tervezések, tanulókörök (a közösségi színtérről, a közösségi művelődésről, az intézmény és a helyi társadalom kapcsolatáról, a bevonás és együttműködés lehetőségeiről…)

 

Az akcióhoz kapcsolódó pályázati felhívások:

 

A pályázatokkal célunk az, hogy lehetőséget adjunk egyéneknek és kreatív műhelyeknek arra, hogy alkotó módon járuljanak hozzá az akció sikeréhez, megújításához, a közösségi művelődés népszerűsítéséhez.

 

  1.  „Az én kultúrházam” – pályázat az intézményeket látogatók, használók számára
  2.  „Az én sztorim” – anekdota pályázat a közművelődésben dolgozók részére
  3. Közművelődési szakmai innovációs pályázat – „Új módszerek és formák a közművelődésben” – pályázat a közművelődésben dolgozók részére

 

Jelentkezés és regisztráció az akcióban való részvételre, illetve a részletes pályázati kiírások 2014. január 6-ától az addigra megújuló www.kulturhazak.hu oldalon.

 

További információ kérhető az informacio@kulturhazak.hu e-mail címen.