Tags

Related Posts

Share This

Amiről a sajtót tájékoztattuk és média megjelenések

A rövid, összefoglaló beszámoló az alábbi linken érhető el:

Rövid összefoglaló A magyar kultura napja alaklmából tartott KKDSZ sajtótájékoztatóról.

Sajtómegjelenések:

A Népszava összefoglaló online írása ide kattintva érhető el:

https://nepszava.hu/3144100_valodi-beremelesre-ott-van-lehetoseg-ahol-a-fenntarto-kozelebb-all-a-tuzhoz

Ezen kívül a szombati Népszabadság hasábjain jelent meg Tölgyesi Gábor hosszabb lélegzetű, részletes cikke „Diplomás szegények” címmel, a KKDSZ sajtótájékoztatójának anyagából, feltárva a könyvtári, közművelődési, levéltári és múzeumi dolgozók bérhelyzetét is. 

Nyomtatott népszava 2022. január 22-i cikke

A Partizán Youtube csatorna Spartacus című műsorában a KKDSZ elnöke, Dobrovits Orsolya nyilatkozott a témában (34:10-től látható az interjú)https://www.youtube.com/watch?v=7wQOcFpNGro

Az ATV-ben A magyar kultúra napja alkalmából Király Júlia beszél arról – a többi között – hogy a kultúra területén dolgozóknak valódi béremelésre van szükségük:
https://www.atv.hu/videok/20220124/helyre-hozhato-a-gazdasag-egy-kormanyvaltas-eseten

Az ATV-ben Hiller István is kimondottan a nyomtatott Népszava részletes cikkére hivatkozik, mely a KKDSZ magyar kultúra napi sajtótájékoztatója nyomán íródott, Tölgyesi Gábortól. Az Egyenes Beszéd vendége január 24-én Hiller István volt. A vele készült beszélgetés az alábbi linken tekinthető meg:
https://www.atv.hu/videok/20220124/orban-kulturalis-expanzioban-vagyunk

A Mérce írása itt a linken olvasható, és a teljes sajtótájékoztató is megtekinthető:

https://merce.hu/2022/01/21/a-kulturalis-szferaban-sok-helyen-olyan-alacsony-az-alapber-hogy-nem-erezni-a-20-szazalekos-emelest/

A Daru TV-ben online interjú a KKDSZ elnökével a kulturális ágazati béremeléssel kapcsolatban. A részletes interjú megtekinthető a balmazújvárosi városi televízió you-tube csatornáján (2022. január 19-én).

Daru TV – Balmazújváros – városi telvízió Bérfeszültséget generál a béremelés…