Tags

Related Posts

Share This

Sztrájkfelmérés!

A KKDSZ az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság (OKSZ) tagjaként megkezdi a sztrájkfelmérést!

A KKDSZ alapszervezeti titkárai 2019. február 28-ig felmérik a sztrájkhajlandóságot a KKDSZ alapszervezetek tagjai és az alapszervezetekkel rendelkező munkahelyek nem szakszervezeti tag munkavállalói között.

Fontos!

A nem szakszervezeti tagok is sztrájkképesek, de gyakorlati okokból csak a szakszervezet segítségével van módjuk sztrájkot szervezni vagy abban részt venni.

Minden olyan munkahelyen, ahol nincs KKDSZ alapszervezet, lehetőség van felmérni a sztrájkhajlandóságot és a felmérés eredményét eljuttatni a KKDSZ Irodára.

A KKDSZ Iroda címe: 1054 Budapest, Akadémia u. 11. kkdsz@kkdsz.hu

A sztrájkképesség felmérésének gyűjtőíve letölthető innen. 

A sztrájk OKSZ által megfogalmazott céljai letölthetők innen.

A Kjt. bértábla emelésére vonatkozó követelés letölthető innen.

A Kjt. szerinti pótlékalap emelésének követelése letölthető innen.

Az OKSZ sztrájkba hívunk című felhívása letölthető innen.

A Munka Törvénykönyve (Mt.) alatt dolgozó kollégák béréért a munkahelyeken van mód kiállni, amit elősegít az, ha a Kjt. szerinti bérelemek megemelésére kerülnek, különös tekintettel arra, hogy a KKDSZ területén az Mt. hatálya alatt dolgozó kollégák bérének „beállítása” legtöbbször a Kjt-re való tekintettel történik meg.

Az OKSz-t megalapító szakszervezetek:
Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ), Bölcsödei Dolgozók Demokratikus szakszervezet (BDDSZ), Hírközlési, Média és Távközlési Szakszervezeti Szövetség (HMTSZSZ), Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ), Külügyminisztériumi Dolgozók Szakszervezete (KMDSZ), Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezetete (MKKSZ), Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD)

Ne feledd! A sztrájkképesség felmérésének határideje: 2019. február 28!