Tags

Related Posts

Share This

A KKDSZ aktuális nemzetközi szereplései: ETUC munkabizottság, Végrehajtó Bizottság és munkavédelmi szeminárium

A KKDSZ alelnöke, Véber János, konföderációnk a SZEF képviseletében több nemzetközi rendezvényen vett részt az elmúlt időszakban. Szeptember elején került sor az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Munkaügyi, Munkaerőpiaci és Mobilitási Állandó Bizottsága ülésére, amelyben a KKDSZ alelnöke képviseli a magyar szakszervezeteket. A bizottság napirendjén szerepelt többek között az európai munkahely garancia program, a fogyatékkal élő munkavállalók helyzete.

Az ETUC két kongresszus közötti vezető testülete, a Végrehajtó Bizottság, amelyben a KKDSZ alelnöke a SZEF helyettes képviselője, szeptember végén Madridban ülésezett. Az ETUC felhívja a figyelmet a közelgő európai parlamenti választásokra. Esther Lynch főtitkári beszámolójában szerepelt a magyar közszféra szakszervezeteit sújtó új szabályozás, a tagdíjlevonás munkáltatói tilalmának ügye is.

Athénban a klímaváltozás hatásainak kivédésével kapcsolatos szemináriumot tartott az ETUC görög partnerei részvételével október elején. A hőhullámok közvetlenül is veszélyeztetik a munkavállalókat mind a verseny, mind a közszférban.

Az események részletes beszámolói honlapunk „Nemzetközi Kapcsolataink” aloldaldalán olvashatóak.