Tags

Related Posts

Share This

Gyász hír és temetési értesítés

Gyászjelentés:

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy hosszan tartó súlyos betegség után 2015. december 18-án este, 62 éves korában elhunyt Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) korábbi elnöke.

Varga Lászlót a SZEF saját halottjának tekinti. 

Illusztráció

 

forrás: SZEF (www.szef.hu)

nepszava.hu-n megjelent írás:

Elhunyt Varga László: egy iránytűvel kevesebb

A hír szikár: hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) korábbi elnöke.

 Legutóbb a Becsapva és kisemmizve címmel meghirdetett szociális ágazati demonstráción állt be a Kodály köröndről a parlament elé induló tömeg első sorába, fogta a molinót a többiekkel együtt. Nem ő szervezte az akciót, de az volt a természetes, hogy ott meneteljen az élen. Pedig akkor már nagyon beteg volt, néhány héttel később le is mondott a SZEF vezetéséről.

Vannak orvos és jogász dinasztiák, meg vannak a közéletet szolgáló családok. Varga László egy ilyenbe született és ennek a vállalásnak minden örömét és keserűségét örökítette tovább. Édesapja a Szakszervezetek Megyei Tanácsa Borsod megyei titkára volt, nagyobbik fia szocialista parlamenti képviselő. Ő maga bárhová került, társai kiválasztották maguk közül, harcoljon velük és helyettük is. A Pedagógusok Szakszervezetének vezetése után lépett a SZEF élére. Hogy miért jutott neki ez a tisztesség, nehéz megmondani, de a megértést segíti önértékelése. Egy interjúban ugyanis a szakszervezetek.hu oldalán a kompromisszumkészséget nevezte legfőbb erényének.

“Azért tartom a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának nevében szereplő együttműködési szót fontosnak, mert a társadalom minden szereplőjének együtt kell működni ahhoz, hogy az adott pillanatban lehetséges optimális kompromisszum megkötődjön” – hangsúlyozta.

Nem akart ő mindenáron vezető lenni, mindvégig hitt benne, hogy a közéleti, szakszervezeti siker soha nem egy kiválasztott vezető személyén múlik, sokkal inkább azon, hogyan tudnak összefogni a közös cél érdekében. Ezért is írta alá a három szakszervezeti tömörülés egyesülését 2013-ban. Kristálytisztán látta a hazai érdekképviseletek egyre romló helyzetét, a számára oly fontos mozgalom a közszférában az Orbán-kormányok működése alatt nem egyszer az ellehetetlenítés határára került, de hite, hogy a demokratikus elvekre épülő szakszervezetekre szükség van, mindvégig megmaradt.

Varga László mindössze 62 évet élt.

G.E.

http://nepszava.hu/cikk/1080196-elhunyt-varga-laszlo-egy-iranytuvel-kevesebb

Varga Lászlóra  emlékezve az ÉSZT oldalán az alábbi írás jelent meg Kuti Lászlótól:

A kozos beszelgetesekre emlekezve