Tags

Related Posts

Share This

A KKDSZ kiáll a pedagógusok mellett!

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók szakszervezete (KKDSZ) elfogadhatatlannak tartja, hogy a hatalom, a saját hatalmával visszaélve, minden érvényben lévő, a munkavállalókat megillető jogokat csorbítva – köztük a szakszervezetek jogait, a munkavállalók sztrájkhoz való jogát – cinikusan, lábbal tiporva ellehetetleníti a jogos érdekvédelmet, az érdekvédelemhez alkalmazott arányos nyomásgyakorlást, továbbá az ellehetetlenítést követően fenyegetéssel, majd pedig a jogaiktól megfosztott, de a polgári engedetlenség eszközével élő dolgozók esetében a munkahelyükről való eltávolításukkal (azonnali felmondással) válaszol.

Minden dolgozónak látnia kell, a szakszervezeti tagoknak különösen, hogy ebben a helyzetben nem hagyhatjuk magukra azokat, akik eredetileg lépésről lépésre betartva a jogszabályokat, kiálltak a jogos érdekeikért, de mégsem gyakorolhatták a törvények által garantált érdekvédelmi jogikat, mert a hatalom meggátolta őket ebben.

Nem maradhatsz tétlen!

Keresd a gyülekezési pontokat!

Az október 5-én, szeedán a budapesti eseményeken 15 órától és 19 órától keresd a KKDSZ zászlót !

A KKDSZ-en kívül a SZEF és a MASZSZ tagszervezetei is kiállnak október 4-én és 5-én 15.00-kor az oktatásban dolgozók követelései mellett.
Találkozzunk az Alapvető Jogok Biztosának területi irodáinál, Budapest, V. kerület Falk Miksa utca 9-11., 2022. október 5-én 15 órakor!

Budapesten, szintén október 5-én, szerda este 19 órától a Tanítanék és a noÁr mozgalom esti szolidaritási koncertjén lehet részt venni.

Erre is várnak minden (!) jó érzésű szolidáris állampolgárt, aki kiáll az ellehetetlenített pedagógusok mellett!

Ez mindannyiunk ügye!

További városok, ahol lesz megmozdulás:

–     Október 4.:
Debrecen, Szeged, Székesfehérvár: https://www.facebook.com/events/809162417083868

–        Október 5.:
 Budapest, Győr, Miskolc, Pécshttps://www.facebook.com/events/480659547288726

Várunk!

Dobrovits Orsolya, KKDSZ elnök