Tags

Related Posts

Share This

Zala megyei KKDSZ nap

Szakszervezeti nap 2022. Zala megye

Évtizedes hagyományunkat tartva a KKDSZ Zala Megyei Alapszervezet 2022. szeptember 12-én tartotta meg szokásos, éves szakszervezeti napját, melyen a zalaegerszegi, keszthelyi, lenti könyvtár és a Göcseji Múzeum szakszervezeti tagjai vettek részt 34 fővel. Sajnos a levéltáros kollégák idén nem tudtak velünk tartani, de pótolni fogjuk.

Ezúton is köszönjük Dobrovits Orsolyának, a KKDSZ elnökének, hogy időt szakított ránk, és a távolság ellenére elutazott hozzánk, hogy személyes jelenlétével is erősítse alapszervezetünket.

Szokásunkhoz híven ismét egy kis faluba tartottunk, hogy újabb zalai tájakat, közösségeket ismerjünk meg, ezzel is az alapszervezet kohézióját erősítettük a közösen eltöltött nap során.

Célunk Petrikeresztúr volt, ahol Borvári Lili polgármester asszony fogadott bennünket. Megismerhettük a falu történetét, kincseit, a helyi tájházat és nem utolsó sorban a település jelenlegi helyzetét. A polgármester asszony lelkesen beszélt arról, hogy hol tart 2022-ben egy olyan kis település,ami nincs egy város közvetlen vonzáskörzetében sem. Mindannyiunkra nagy hatással volt, hogy tenni akarással, jó kezdeményezésekkel, ötletekkel milyen erős, összetartó közösséget lehet építeni, ami nem csak a látogatókat vonzza, de a letelepedni vágyókat is.

Ezt követően kérésünkre a KKDSZ elnöke tartott tájékoztatást a szakszervezet munkájáról, válaszolt a kérdésekre, hiszen a legfontosabb, hogy ezeken az alkalmakon a szakszervezetet érintő témákról, nehézségekről, sikerekről tudjunk beszélni, együtt gondolkodni, közös célokat megfogalmazni. Az elnök szerint az egyik legfontosabb a szolidaritás és a közös, jól szervezett fellépés, mert a nélkül jóval nehezebben tud egy szakszervezetérdeket érvényesíteni.

Délutánra csapatépítő túrát terveztünk, de a jól sikerült,tartalmas délelőtti program elhúzódása miatt csak egy rövidebb útvonalat tudtunk bejárni, mégpedig a közeli erdőben. Ennek ellenére a csapat jó hangulatban menetelt a profi vezető után.

A szakszervezeti nap megtartását a KKDSZ elnöksége anyagilag is támogatta, amit ezúton is köszönünk. Bízunk benne, hogy továbbra is lesz minden évben egy nap, ami a szakszervezeté, ami közösségünket erősíti.

Németh Anikó, alapszervezeti titkár