Tags

Related Posts

Share This

Mi is megszólalunk! Nyok rendezvény

2022. március 21-én a Nyugdíjasok Országos Képviselete (NYOK, elnöke Papp Katalin) részvételével konferenciát rendezett a választásra készülés jegyében – a „Mi is megszólalunk”sorozat keretében – a politika új megközelítéseiről.

Négy előadó osztotta meg ismereteit és véleményét a hallgatósággal.

Az első Tömpe István közgazdász volt, aki a civil szervezetek fontosságáról, a társadalomban betöltött szerepükről beszélt. Ugyanakkor felhívta a figyelmet a finanszírozás problémájára és a civilek függetlenségének fontosságára.

A második előadó Király Júlia volt, aki természetesen az időszerű pénzügyi helyzetről beszélt, megvilágította a jelenlegi költségvetés, a költekezés, a hiány és az eladósodás problémáit. Elmondta, hogy a választás után – bármi legyen is az eredmény – nem nézünk egyszerű jövő elé. Bár az EU-s pénzek vélhetően elkezdenek majd jönni, ha a jogállamiság garanciái megszületnek.

A harmadik előadó Holoda Attila volt, aki a magyar gazdaság energia kitettségét elemezte. Felhívta a figyelmet az energiahordozókkal kapcsolatos ismeretek hiányára és arra, hogy mekkora az elmaradásunk a zölddé válás terén.

Kalász Nagy Márton, az LMP politikusa a zöld fordulat fontosságáról beszélt. Kifejtette,hogy ez az ellenzék programjának ikonikus eleme és elengedhetetlen a jövő társadalmának és gazdaságának építésében.

Az előadók felkészülten, az ismeretanyag birtokában színvonalas előadásokat tartottak. A hallgatóknak segítettek a szakpolitikai kérdések ellenzéki megközelítésében. Érdemes volt részt venni a konferencián.

MK

Az előadásokról készült videók:

Holoda Attila … videó 1
….videó 2
….videó 3
….videó 4
….videó 5  Kanász-Nagy Máté
….videó 6

Juhász László, Papp Katalin a NYOK elnöke, Hegyesiné Orsós Éva, Tömpe István
Hegyesiné Orsós Éva és Király Júlia
Hegyesiné Orsós Éva és Holoda Attila