Tags

Related Posts

Share This

Nőnap a Kéthly Anna téren

A SZEF tagszervezetei nem véletlenül, hanem kimondottan szimbolikus üzenetként a Budapesten a VII. kerületben a Kéthly Anna téren tartottak 2022. március 8-án egy rövid nőnapi megemlékezést.

Kéthly Anna a Magyar Szociáldemokrata Párt parlamenti képviselője volt, a második nő, aki képviselőként dolgozott Magyarországon. 
Ráadásul munkásságát a köztisztviselői szakszervezetben kezdte. A többi között kiállt amellett, hogy magasabb legyen a kötelezően elvégzendő iskolák száma (4 elemiről 8 évre emelkedjék), másrészt mindig is hangsúlyozta a tanultság pozitív értékeit, nem csak a munkavállaló nők, hanem a munkaadók számára is felhívta a figyelmet ennek előnyeire.

A mai megemlékezésen a SZEF alalnöke, Szabó Zsuzsa mondott beszédet, aki kiemelte a pedagógusok közelmúltbeli kiállását a sztrájkjog csorbítása ellen. Nem véletlenül esett most erről is szó, hiszen a pedagóguok döntő többsége nő. 

A rövid szakszervezeti eseményt a Mérce közvetítette:

„A virágok elhervadnak a mosoly az arcunkra fagy” – sztrájkra készülve tartottak nőnapi rendezvényt a szakszervezetek « Mérce (merce.hu)