Tags

Related Posts

Share This

A KKDSZ elítéli az Ukrajna ellen indított orosz háborút és kéri tagjait, hogy erejükhöz mérten pénzbeli, vagy egyéb adományokkal segítsék az országból menekülőket

A KKDSZ egyetért és támogatja nemzetközi szakszervezeti szövetségeink, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) és az Európai Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (EPSU) kezdeményezéseit, amelyekben követelik a harcok beszűntetését, emellett szorgalmazzák az agresszorral szembeni nemzetközi nyomás fokozását, és a humanitárius intézkedések foganatosítását a civil lakosság védelmében.

Kiállunk a szabad, független és demokratikus Ukrajna fennmaradása és fejlődése érdekében.

A háború mielőbbi befejezése mellett fontosnak tartjuk az etnikai-nemzeti kisebbségek, így az ukrajnai magyar közösség jogainak védelmét és megerősítését is.

Kérjük tagjainkat és támogatóinkat, hogy lehetőségeikhez mérten vegyenek részt a magyar állami- vagy civilszervezetek által szervezett pénz-, élelmiszer- és tárgyi adománygyűjtő akciókban, így segítve a Kárpátaljáról és Ukrajnából menekülőket.

Az ETUC állásfoglalását konföderációnk, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma  magyarul is kiadta, amely a szervezet Facebook oldalán is olvasható, vagy letölthető innen az alábbi link alatt: 

Az ETUC állásfoglalása magyarul