Tags

Related Posts

Share This

A KKDSZ támogatja a pedagógusok sztrájkjogért és a közoktatásban dolgozók helyzetének javításáért szervezett akcióit

A KKDSZ mint a magyar kulturális terület jelentős reprezentatív szakszervezete, ahogy a januári figyelmeztető sztrájk idején is, most is kiáll a közoktatásban dolgozókért és szolidaritását fejezi ki a területen működő szakszervezetekkel. Elfogadhatatlannak tartjuk a sztrájkjog mint alkotmányos alapjog rendeleti úton való korlátozását!

A magas színvonalú közoktatás és kulturális ellátás nem képzelhető el az abban dolgozók anyagi helyzetének, munkakörülményeinek javítása, szakmai önállóságának növelése nélkül!  

Elutasítjuk azt a fajta jogszabályalkotást, amely a veszélyhelyzetre hivatkozva úgy korlátozza a dolgozók jogait, hogy lehetetlenné teszi a fontos kérdésekben való előzetes, érdemi érdekegyeztetést. Ezt a  hozzáállást sajnos mi is megtapasztaltuk, amikor dolgozóink elvesztették közalkalmazotti jogviszonyukat.

A fentieknek megfelelően kérjük tagjainkat, hogy támogassák a pedagógus szakszervezetek törekvéseit, lehetőségeikhez mérten vegyenek részt a közoktatásban dolgozók érdekében szervezett támogató rendezvényeken, flashmobokon, tüntetéseken.

A Pécsen tartott demonstráción a helyi KKDSZ is kiállt a pedagógusok követelése mellett. Mérce beszámolója: 
„Feltűrjük ingujjunkat, és cinkosan egymásra kacsintva belekezdünk a romok eltakarításába” – tüntettek a tanárok Pécsen « Mérce (merce.hu)