Tags

Related Posts

Share This

Esélyegyenlőség a munkahelyeken – képzés a KKDSZ tagoknak

E héten csütörtökön, 2021. október 28-án, 17 órakor online képzés!

A KKDSZ elnöksége fontosnak és elengedhetetlennek tartja a szakszervezeti tisztségviselők, és a szakszervezeti tagok folyamatos képzését.

A saját belő, megkezdett és tervezett képzési programjainkon túl keressük azokat a társszervezeteket, akikkel együtt tudunk dolgozni, mert már van olyan kialakult képzésük, aminek a tematikája a KKDSZ munkavállalói számára is fontos lehet. 

A tisztségviselőink, tagjaink többsége tapasztalt, jól tájékozott és rendkívül felkészült a munka világában, mégis mindig akad újabb és újabb terület, ahol további ismeretekre van szükség azért, hogy felismerjünk, beazonosítsunk egy-egy munkavállalók számára esetleg hátrányos helyzetet. És ha felismerjük, akkor pedig eszközkészletre van szükség ahhoz, hogy egy-egy hátrányos helyzetet kezelni tudjunk.

Most egy speciális terület kerül megismerésre: a nemek közötti egyenlőség. Ennek keretében „Lépéselőny projekt” néven az Amnesty International tart képzést a KKDSZ tagjainak a munkahelyi nemi alapú diszkrimináció csökkentése érdekében.

Ha azt gondolod, hogy érdekes a téma, akkor várunk!

Ha azt gondolod, hogy ez téged nem érint, vagy nem fontos? Akkor is gyere, várunk, hogy meggyőződhess arról, hogy miért fontos.

Csak néhány gondolat, ami miatt ez a téma munkavállalói szempontból rendkívül fontos:

-Az úgy nevezett „elnőiesedett” pályák miért válnak sokszor kevésbé jól fizető pályákká is egyben?
-A vezetők miért nagyobb arányban kerülnek ki a férfiak közül, mint amilyen arányban nők a munkavállalók az adott területen?

-Ha egy férfi kolléga felemeli a hangját, akkor sok esetben ő csak „határozott”, „magabiztos”. De mi van, ha ugyanezt teszi egy nő? 

-Tehetnek-e a mára „megszokottá” vált hátrányos helyzetről maguk a nők?

És még mennyi minden (bérszakadék nők és férfiak között, mi is az a szexizmus, munka magánélet összeegyeztetése, kollektív érdekérvényesítés) szóba fog kerülni! Nőket, férfiakat egyaránt várunk a képzésen!

A most csak a KKDSZ tagjainak tartandó online képzés 2021. október 28-án, csütörtökön este 17 óra és 20 óra között lesz.