Tags

Related Posts

Share This

A VIZEK HÁZAI – KIEMELT TÉMA

2013. ÉVI KIEMELT TÉMA A VIZEK HÁZAI – Kulturális Örökségnapok

A Belügyminisztérium Örökségvédelmi Főosztálya tájékoztatást adott arról, hogy ebben az évben is lesznek Kulturális Örökség Napjai, amely szeptember 21-22-én az épített örökség ünnepeként évek óta nagy népszerűségnek örvend. Idén az októberi Budapesti Víz Világtalálkozóhoz kapcsolódóan a Vizek házai állnak a figyelem középpontjában. Ez alkalommal szeretnénk a hidakat, a hozzájuk kapcsolódó kevéssé ismert berendezéseket, műtárgyakat bemutatni, a szivattyúházakat, zsilipeket, a víztornyokat és kutakat, de számítunk a fürdők bemutatkozására is. Reméljük, hogy ezen a két napon sok helyszín várja ingyen az érdeklődőket, és mutatja be olyan rejtett kincseit, amelyeket máskor nem lehet megtekinteni.

Most még csak szervezési időszakban vagyunk, és ezért kérjük Önöket, hogy ha a csatolt felhívásban leírtaknak megfelelően tudnak olyan helyszínről, ami bemutatásra érdemes, vagy Önök szerveznének programot, amit ezen a két napon valósítanának meg, akkor kérjük, hogy továbbítsák a felhívást a javasolt helyszín kezelőjének, tulajdonosának, illetve szervezzék meg a kigondolt programot.

Ebben az évben kicsit módosult a jelentkezés, kérjük, hogy olvassák el a Felhívást, és továbbítsák terjesszék! A jelentkezéseket a megújult www.oroksegnapok.hu honlapon tudják megtenni, ahol már olvasható néhány helyszín leírása