Tags

Related Posts

Share This

LEHET, HOGY RAJTAD MÚLIK TÖBB MILLIÓ EMBER IVÓVIZE

 

Ezúton ismét felhívjuk a figyelmet az európai közszolgálati szakszervezetek szövetségének, az „EPSU”-nak a víz privatizálásának megakadályozásáért indított népszavazási kezdeményezésére.

Kérjük, hogy aki nem zárkózik el ettől határozottan, az ÍRJA ALÁ! ÉS KÜLDJE TOVÁBB ezt az üzenetet minél több felé!

A szó szoros értelmében életbevágóan fontos lehet, hogy ne zárjanak el pénzügyi okokból Európában embereket az ivóvíztől.

Magyarország helyzete különösen veszélyes, mert nem nagy az ivóvízbázisunk, az évi csapadékmennyiség sem, és a lakosság pénze sem – lásd Ózd. Mindennek ellenére sajnos Magyarországról augusztus végéig csak 10.643 aláírás gyűlt össze és a lakosságszámhoz képest csak akkor lennénk a népszavazás kezdeményező állama, ha 16.501 aláírás érkezne. (Németországban 1.351.927 fő,  Ausztriában 62.780 fő írta alá eddig). SZEPTEMBER 9-IG lehet már csak csatlakozni, aztán lezárul az akció.

Szégyen lenne, ha Magyarország és az Unió majdnem egész keleti fele (Bulgáriában 1586-an írták alá, Romániában 2492-en) kimaradna ebből is. Ezen kívül az egész kezdeményezés sikertelen maradhat, mert hiába van lassan kétszeresen is egymillió fölött az aláírások száma, az előírt ország-szám lehet, hogy kevés lesz.

Most több akció indult, nem kizárt, hogy 6 nap alatt összegyűlik 6000 támogatás.

Nagyon kérünk: támogasd, tedd fel a honlapodra, és küldd tovább!

A támogatás itt adható le (eredeti magyar és angol fordítás):

https://signature.right2water.eu/oct-web-public/?lang=hu

https://signature.right2water.eu/oct-web-public/?lang=en

(a „Támogatom” gombra kattintva lehet megadni az adatok, és el kell jutni a nyugtázó üzenetig!)