Tags

Related Posts

Share This

Szeged is megvédi a kulturális területen dolgozókat

Nemcsak Budapesten, hanem ennek nyomán Szegeden is tárgyalásokat kezdeményezett a helyi szakszervezet, ami eredményesen zárult.

Budapest után másodikként Szegeden született meg a háromoldalú megállapodás. Bár még ez utóbbi közgyűlési jóváhagyásra vár, mérföldkőnek nevezhető a két szerződés létrejötte, melyet remélhetőleg a többi kulturális intézményfenntartó önkormányzattal és a helyi munkáltatókkal is meg fog kötni a szakszervezet annak érdekében, hogy enyhítse a Kjt kivezetésének a KKDSZ dolgozóira gyakorolt negatív hatását. 

A szegedi önkormányzat, a szakszervezetek, valamint a városi közművelődési, kulturális és művészeti intézmények vezetőivel lefolytatott tárgyalások eredményeként született meg az a megállapodás, amit ünnepélyes körülmények között 2020. szeptember 17-én, csütörtökön délelőtt a polgármesteri hivatalban vehetett át tizenhárom intézményvezető, valamint négy ágazati szakszervezeti vezető.

A megállapodás előkészítésében és megvalósításában legnagyobb szerepet Kiss Ernő vállalta, aki a KKDSZ Csongrád-Csanád megyei elnöke

A most született megállapodás értelmében

  • az érintett dolgozók továbbra is megkapják a jubileumi jutalmat.
  • A munka törvénykönyve idevonatkozó rendelkezésein túl a megállapodásban érintettek plusz öt nap szabadságra jogosultak,
  • részt vehetnek a városi érdekegyeztető fórumokon és magasabb végkielégítésre jogosultak

– sorolta a legfontosabb pontokat Botka László.

Teljes cikk – benne videó – a szeged.hu oldalon: Szeged is megvédi a kulturális területen dolgozókat