Tags

Related Posts

Share This

Tisztes Munka Világnapja

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) a mai napon a Tisztes Munka Világnapja (október 7.) alkalmából az alábbi levelet adta ki.

A közlemény megtalálható a SZEF honlapján is , és mi is közzétesszük.

A SZEF állásfoglalása a Tisztes Munka Világnapjára

Az ETUC állásfoglalása a Tisztes Munka Világnapja alkalmából

„2019. október 7-én immár 11. alkalommal emlékezünk meg a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség által meghirdetett Tisztes Munka Világnapjáról, melynek alkalmából a szakszervezetek világszerte felemelik a hangjukat a tisztes munkáért. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) a tisztes munka koncepciója nem csak a produktív munkavégzés lehetőségét foglalja magában, melynek révén jövedelmet lehet szerezni, hanem egyben a szociális védelmet, a személyes fejlődés lehetőségét, a szabad véleménynyilvánítás, a munkavállalói részvétel és a szervezkedés alapjogát is.

A világnap alkalmából a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) is megfogalmazta követeléseit annak érdekében, hogy Magyarországon is megvalósulhassanak a tisztes munka alapfeltételei. Az erről szóló állásfoglalást mellékelten küldjük további szíves felhasználásra.

Ugyanakkorfelhívjuk a figyelmet az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) szinténmellékelt állásfoglalására, amely a Tisztes Munka Világnapja alkalmából aszociális területen dolgozók munkájának fontosságára hívja fel a figyelmet,tisztes bérezést, jobb munkakörülményeket és megbecsülést követelveszámukra.”

SZEF Országos Iroda