Tags

Related Posts

Share This

Demonstráció december 8-án

A”Rabszolgatörvény”-ként aposztrofált törvényjavaslat ellen a szakszervezeti konföderációk nagyszabású tűntetést szerveznek 2018. december 8-áraszombatra.

A SZEF konföderáció is csatlakozott az akcióhoz, és a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete nemcsak mint SZEF tagszervezet, hanem – elnökségi döntés alapján – önálló szervezetként is csatlakozott a szombati tűntetéshez.

A tűntetés főszervezője, Székely Tamás (a MASZSZ alelnöke) és a kijelölt szervező-bizottság szükség szerint ülésezik.
A szervező-bizottság döntése alapján a további részletes információkat folyamatosan közöljük.

A SZEF konföderáció, a megyei SZEF koordinátoraikon keresztül – az igényekhez igazodóan – buszt rendel a demonstráción részvevők számára.
Az alapszervezeti titkáraink a megyei SZEF koordinátorokhoz tudnak fordulni, és jelezni, hogy hány fő kíván 2018. december 8-án Budapestre utazni. Ezért kérjük a tagjainkat, hogy vegyék fel a kapcsolatot az alapszervezeti titkárokkal.

találkozási pont Budapesten, az V. kerületben, a Jászai Mari téren lesz, és gyülekező 10 óráig tart, majd pedig a menet 11 órára az Alkotmány utcán a Kossuth térhez érkezik.

A KKDSZ fontosnak tartja, hogy minél többen fejezzük ki, hogy a KKDSZ – már eddig is túlságosan leterhelt – munkavállalói számára teljes egészében elfogadhatatlan a tervezett módosítás.

A széles körben rendkívüli felháborodást keltett törvénymódosítás kapcsán megjelent sajtóanyagból néhány:

https://24.hu/belfold/2018/12/01/tizoras-munkanapok-johetnek-a-rabszolgatorveny-miatt/

https://merce.hu/2018/12/03/nem-engedett-a-fidesz-a-rabszolgatorveny-felteteleibol/

http://www.atv.hu/belfold/20181127-rabszolgatorveny-jon-a-tuntetes-mikulas-utan

https://www.facebook.com/events/2031619523594581/

Várunk! Csatlakozz!

-dobrovits-