Tags

Related Posts

Share This

A munkavállalók negyede bértárgyalást követel!

Az összes könyvtári, múzeumi, levéltári és közművelődési dolgozók negyede aláírásával követeli a bértárgyalás megindítását, mely aláírások és a petíció szövege több mint 20 méter hosszú aláírási íven kerül átadásra!

  1. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján 11 és 12 óra között kerül átadásra az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága részére az a közgyűjteményi és közművelődési intézményekben dolgozók által aláírt petíció, mely a KKDSZ-el történő bértárgyalás megkezdését követeli.

A petíció szövegét ld!

https://kkdsz.hu/wp-content/uploads/2018/01/Peticio_a_berrendezesert.pdf

Szüntessük meg azt az igazságtalanságot, hogy a kulturális területen dolgozó munkavállalók bére egységesen a garantált bérminimum!

Az állam ne tegyen úgy, mintha kulturális területen a nonprofit kft-kben dolgozó munkavállalók béréhez nem lenne semmi köze!

A KKDSZ követeli a kulturális bérpótlék 50%-os emeléséről történő tárgyalás megkezdését!

Tervezett program:

  • 11 óra: Csóti Csabának, a KKDSZ elnökének beszéde
  • 11 óra 10 perc: a petíció felolvasása, a több mint 20 méter hosszú petíció bemutatása a sajtó képviselőinek
  • 11 óra 15 perc: sajtótájékoztató
  • 11 óra 30 – 11 óra 45 perc: a petíció átadása az államtitkár úrnak vagy képviselőjének.
  • 12 óra: a rendezvény zárása.

Találkozzunk 2018. január 22-én, 11 órakor Budapesten, az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság előtt, ahol sajtótájékoztató keretében kerül átadásra 11 óra 30 és 11óra 45 perc között, a követelést tartalmazó levél és az aláírásokat tartalmazó több mint 20 méteres aláíró ív!