Tags

Related Posts

Share This

Beszámoló a SZEFIT V. Országos Találkozóról

A SZEFIT V. Országos Találkozón Bakonybélben 2017. szeptember 29-e és október 1-je között a KKDSZ 7 fővel képviseltette  magát, akik közül Kerék Eszter már másfél éve a SZEFIT alelnöke is egyben, őt megelőzően pedig Véber János, a KKDSZ mostani alelnöke töltötte be a SZEFIT alelnöki tisztséget. A 2017-es küldöttünk pedig Baloghné Tóth Csilla volt.

Alább a győri háromfős csapat beszámolója:

V. SZEFIT – Bakonybél (2017)

 KKDSZ – Győr

Minden rendezvényen részt vettünk, mindhárom napon. A pénteki  regisztrációt követően egy kerekasztal beszélgetés részesei lehettünk, melyen a szakszervezeti mozgalom jelenéről lehetett kérdezni Földiák András SZEF elnöktől, Galló Istvánné és Boros Péterné SZEF alelnököktől.  Az esti csapatépítő játék alkalmával megismerhettük a többi rétvevő szakszervezeti tagokat, majd a szombati ünnepi Küldött Közgyűlésen elfogadtuk a SZEFIT beszámolóját és új alelnököt választottunk Németh Rita (PSZ) személyében, illetve ebéd után tortával ünnepeltük meg a SZEFIT  5 éves fennállását. Elgondolkodtató és valóban új megvilágításban beszélt a Szakszervezet működéséről Karácsony Szilárd, aktív szakszervezeti tag. Majd kis csoportokban „szemléletváltás” témában, stratégiákat alkottunk. A  Pannon Csillagdába szervezett kiránduláson volt lehetőségünk részt venni. Végezetül, a találkozó utolsó napján Köves Ferenc SZÁD elnökkel, Véber  János KKDSZ alelnökkel és Szatmári Lajossal a T-Net Szakszervezet elnökével folytattunk kerekasztal beszélgetést a szakszervezeti mozgalom jövőjéről, illetve minden résztvevő értékelte az V. SZEFIT Országos Találkozót.

Összességében, jól szervezett, élménydús, információkban gazdag, pozitív hangulatú találkozón vettünk részt, mindenki számára világossá vált, hogy  szemléletváltásra van szükség, de sürgősen. Tudatos tagok kellenek, a szolgáltatói modell nem megoldás, ahhoz hogy a jó megélhetés biztosított legyen a tagokat aktívan be kell vonni a szakszervezeti munkába és a taglétszámot növelni kell.

A helyválasztás (szállás) az ellátás, és a programok mind-mind növelték a hétvége hangulatát.  Alig várjuk, hogy újra találkozhassunk a sok kedves ismerőssel, akikkel ezáltal lehetőségünk volt megismerkedni. A közös érdeklődési kör, és az életkor határ miatt, nagyon baráti hangulatban telt a találkozó. Nem utolsó sorban pedig, köszönjük a sok reprezentációs ajándékot.

Viszlát 2018-ban.

Üdvözlettel,

Kriszta, Laura és Csilla