Tags

Related Posts

Share This

HírTv Magyarország élőben – hétfő este

A bérharcról, a bérpótlékról és a KKDSZ Kultúra Napja alkalmából rendezendő január 21-i demonstrációról beszélt Csóti Csaba 2017. január 16-án, hétfőn a Hír Tv-ben:

http://hirtv.hu/ahirtvhirei/csak-igeret-marad-a-berpotlek-1381428

A közgyűjteményi és közművelődési területen dolgozók bérpótlékáról még társadalmi vita sem volt – mondta el Magyarország élőben című műsorunkban az ágazati szakszervezet elnöke.

Csóti Csaba hozzáetette: ez azt jelenti, hogy február elsejétől a kulturális ágazatban dolgozók semmilyen módon sem részesülnek a már 2016 júniusában bejelentett kulturális bérpótlékból.

„Ennek az lenne a menete, hogy a magyar államot képviselő kulturális kormányzat készít egy rendeletet, és a rendeletet mondjuk a tárgyhónapot megelőző hónapban elfogadja a parlament, és kiadják. Ez a rendelet nem készült el, e nélkül pedig az állami alkalmazásban állók – itt ugye az állami és önkormányzati az végső soron ugyanazt a költségvetési forrást jelenti – nem kaphatják meg 2017. január elsejétől a bérpótlékot, vagyis február elsején nem fog növekedni ennyivel a fizetésük. Úgy gondolom, hogy abban a helyzetben, amelyben júniustól decemberig hat hónap állt erre a rendelkezésre, ez több mint felháborító, egész egyszerűen botrányos” – jelentette ki a Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezete elnöke.