KKDSZ részt vesz a munkaképesség-vizsgálat projektben

A SZEF tagszervezeteként a KKDSZ is részt vesz a  Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ  Munkahigiénés és Foglalkozás-egészségügyi Főosztálya által az elmúlt hónapokban előkészített – és a napokban záruló –  Szervezkedő munkavédelem: munkaképesség-vizsgálat projektben.

A KKDSZ az egészségtudatosságot szem előtt tartva vesz részt ebben az országos felmérésben, mely a közszolgáltatásokban, köztük a kulturális intézményekben dolgozók munkaképességének jelenlegi helyzetét vizsgálja anonim módon és teljesen önkéntes válaszadással.
Azért is időszerű, mert a KKDSZ-hez is, és annak jogászához is egyre több olyan kérdés, kérés érkezik, ami a munkaegészséggel kapcsolatos.

 A munkaegészség megőrzésében, javításában való aktív részvétel mindenképpen kiemelt feladata a szakszervezeteknek, és ez a felmérés ehhez ad egy fontos kiindulópontot, amire a későbbiek során lehet építeni.

Tíz KKDSZ alapszervezeti titkár segíti a kulturális intézményekben a felmérés sikeres elkészítését. A téma iránt kiemelten érdeklődő tisztségviselőink közül egyelőre ketten a későbbiekben is „a KKDSZ munkaegészség-ügyi, egészségmegőrzési követeként” további feladatokat vállalnak ezen a téren.