Tags

Related Posts

Share This

MIÉRT LEGYEK KKDSZ TAG

Közösen, szakszervezetünk a KKDSZ tagjaként tegyünk a kulturális terület munkavállalóiért, legyen a jövőben a munkavállalók ünnepe is a magyar kultúra napja!

MIÉRT LEGYEK SZAKSZERVEZETI TAG

– A KKDSZ idén már 35 éve képviseli a kultúra dolgozóit, történetünk során a rendszerváltás óta eredményesen álltunk ki a munkavállalókért. A közelmúlt egyik legfontosabb eredménye volt a kulturális ágazati pótlék kiharcolása.

A KKDSZ a kulturális terület reprezentatív szakszervezete jelen vagyunk mind az országos, mind az önkormányzati fenntartású intézményekben.

– Tagjaink szükség esetén személyre szabott munkajogi segítségben részesülnek.

– A KKDSZ tagjai és tisztségviselői számára képzéseket, találkozókat szervezünk, tagjaink egy szakmai és baráti közösség részesei.

– Nem vagyunk egyedül, a KKDSZ alapító tagja a hazai közszféra szakszervezeti szövetségének, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának, ezen keresztül az Európai Szakszervezeti Szövetségnek, az ETUC-nek, amely az Európai Unió szociális partenere. A KKDSZ tagja az Európai Közszolgálati Szakszervezeti Szövetségnek, az EPSU-nak is, amely 8 millió európai közszolgálati munkavállalót képvisel.

– A kulturális dolgozók közel 17 %-a már tagunk, ezért kérjük minél többen lépjenek be a szakszervezetbe.

– Minél több tagunk van, annál előnyösebb kollektív szerződéseket köthetünk és annál eredményesebben léphetünk fel a béremelésért.

Honlapunk mellett a KKDSZ Facebook oldalát is ajánljuk tagjaink és az érdeklődők figyelmébe.