Tags

Related Posts

Share This

Háromnapos őszi csapatépítő Országos Tanács ülés titkáraink, aktív tagjaink részvételével

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete Országos Tanácsa őszi ülését többéves hagyománynak megfelelően háromnapos csapatépítő rendezvény és work-shop formájában tartja.
Az idei őszi OT-n, 2023. október 24-e és 26-a között Budapesten, a KKDSZ Akadémia utcai irodájában alapszervezeti titkáraink, elnökségi tagjaink és aktív, később akár tisztségviselést is vállalni szándékozó szakszervezeti tagjaink vettek részt.

Fontos jogi interaktív előadások hangzottak el, sok résztvevői kérdéssel: dr. Dudás Katalin munkajogász, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szakértője a munkaidő-keret és a munkavédelem, dr. Havas Bence, az ELTE ÁJK doktorandusza, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) jogi és nemzetközi szakértője, a munkaidő, dr. Szabó Imre Szilárd munkajogász, egyetemi adjunktus a Munkástanácsok konföderáció ügyvezető elnöke a szakszervezeti képviselet jogi szabályozását mutatta be. Golnerits Anna mesterszakos pszichológus hallgató, a Friedrich Ebert Stiftung ösztöndíjasa és a SZEF gyakornoka segítségével a szakszervezeti identitással, annak erősítésével foglalkoztak a résztvevők.

Egy nagyon hasznos, és sok elemében vidám hangulatú vitát és érvelést segítő vitaakadémián is részt vehettünk Benedek Péter kommunikációs szakember közreműködésével.

Meghívott vendégeink, Gábor György vallásfilozófus, az ORZSE docense és Fazekas Csaba történész, a Miskolci Egyetem docense részvételével szakmai és közéleti kérdésekkel is foglakoztunk.

Az OT tagjai megvitatták az aktuális szakszervezeti kérdéseket is: a közszféra szakszervezeteit sújtó tervezett szabályozás, a munkáltatói tagdíjlevonás tilalmának problémáit, a lehetséges új tagdíjbeszedési lehetőségeket, továbbá bérhelyzetünket.