Tags

Related Posts

Share This

KKDSZ közleménye – tagdíjlevonás

OS Országos Sajtószolgálat (mti.hu)

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2023. augusztus 14., hétfő (OS) – A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének elnöksége tiltakozik a kormányzat által társadalmi vitára bocsájtott, törvénytervezet ellen, mely álságosan az „Állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő törvénytervezet” címet viseli.

    A tervezett törvény a közszolgálatban különféle közszolgálati jogviszonyban dolgozókat megfosztaná azon rendelkezési joguktól, hogy közvetlen munkáltatójukkal utalhassák át szakszervezeti díjukat szakmai szakszervezetüknek. Ezzel egy szerzett joguktól fosztaná meg az érintett szakszervezeti tagokat.
A kormányzat érdekvédelemmel kapcsolatos eddigi intézkedései, a sztrájkjog, valamint a társadalmi egyeztetés rendszerének kiüresítése és formálissá tétele mind egy irányba mutat. A cél a szakszervezetek tevékenységének ellehetetlenítése, a dolgozói érdekek kollektív képviseletének gyengítése.
Tiltakozunk a kormányzat újabb jogkorlátozó tervezete ellen!
Követeljük, hogy a hatalom valódi párbeszédet folytasson polgáraival, ne pedig arról folytasson „társadalmi párbeszédet” miként növelheti hatalmát a társadalom felett!
Felhívunk minden munkavállalót a közszférában, hogy a szakszervezetbe való belépéssel erősítse a saját munkavállalói érdekvédelmét!

     Kiadó: Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete

Ezen kívül a mai napon, 2023. augusztus 14-én a KKDSZ eljuttatta a társadalmi vitára bocsátott tervezetről a véleményét a Miniszterelnöki Kormányirodának.