Tags

Related Posts

Share This

Szeged – KKDSZ szolidaritási akció, január 31-én

A KKDSZ szegedi alapszervezetei szolidaritási akciót szerveztek a tanárok melletti kiállásként.

A helyi híradó is beszámolt az eseményről, a linkre kattintva megnézhető: A www.tv.szeged.hu összeállítása

Az eseményről a szeged.hu is részletesen beszámolt, a linkre kattintva a teljes cikk olvasható.

A KKDSZ köszöni az akciót valamennyi szegedi kollégának, különösen Farkasné Frecot Tündének, a szegedi közművelődési alapszervezet titkárának és Dobosné Brezovszky Anikónak, Csongrád megyei elnökhelyettesnek!

Részletek a cikkből:

„Teljes létszámban csatlakozott a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete a tanárok holnapra, keddre (január 31-re) meghirdetett sztrájkjához – mondta el hírportálunknak Farkasné Frecot Tünde az ágazati szakszervezet szegedi vezetője.”

„Bár a művelődési házak ez időtájt nincsenek nyitva, mégis a KKDSZ tagjai kedden kockásinget viselve jelzi szolidaritásukat a tanárok mellett. Hétfőn délután a Somogy-könyvtár és valamennyi szegedi művelődéi ház bejáratán elhelyezik a keddi sztrájkra buzdító plakátjaikat a már idézett alapkijelentésekkel.”

„Azért is tartja” fontosnak a keddi sztrájkon való részvételt a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének (KKDSZ) szegedi szervezete, mert napra pontosan egy éve, 2022. január 31-én hirdette meg az országos tanársztrájkot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Az évforduló és az ügy fontossága miatt egyaránt csatlakozik a KKDSZ keddi országos tiltakozóakcióhoz.”

„Arra buzdítjuk a tanárokat, hogy tartsanak ki, mi támogatjuk őket!” – zárta szavait a Farkasné Frecot Tünde, szakszervezeti vezető.

„Három alapkijelentéssel üzen a KKDSZ a keddi sztrájk résztvevőinek: „Oktatás nélkül nincs jövő.” „Kultúra nélkül nincs nemzet.” „Könyvtár nélkül nincs esélyegyenlőség” – mondta el a Szeged.hu-nak Farkasné Frecot Tünde szakszervezeti vezető. Megjegyezte a holnapi sztrájk kapcsán, hogy az oktatás és a művelődés mindig is kéz a kézben járt, nem lesz ez másként a január 31-ei megmozduláson sem. „