Gyertyákat gyújtottak a kultúráért és a sötétség ellen

2016. január 22. 16:50 B. K.
Eger | A petícióhoz az ágazat egri képiselői is csatlakoztak. Támogatásuk jeléül gyertyákat gyújtottak a Tinódi szobornál a kultúráért és a sötétség ellen.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

– Egy fél stadion árából rendezni lehetne a közgyűjteményi és közművelődési dolgozók bérét, ám erre egyelőre nem sok hajlandóság mutatkozik a kormányzat részéről. A szakma képviselői nehezményezik, hogy 2008 óta nem emelték a bérüket, épp ezért a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (KKDSZ) petíciót juttatott el az Emberi Erőforrás Minisztériumához (EMMI).


Ebben a január 20-i demonstráció szervezői azonnali bértárgyalások megkezdését követelik a KKDSZ, valamint az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium megállapodási joggal felruházott vezetői között! A bértárgyalások alapja: a bértáblák szerinti legkisebb nettó illetmény legyen legalább azonos a számított minimálbérrel; a többi illetmény összege pedig a tábla arányában emelkedjen.

Úrvári Sándor a KKDSZ Egri Szervezetének titkára érdeklődésünkre elmondta, hogy a megyeszékhelyen két alapszervezete működik a KKDSZ-nek, 45-50 fős tagsággal.

Tisztában vannak azzal, hogy érdekérvényesítési képességeik gyengébbek a nagyobb szakszervezetek (pedagógusok, egészségügyi dolgozók) tagságához képest, ám nem lehet szó nélkül hagyni, hogy az évek óta halogatott béremelés az Egerben dolgozó szakembereket is sújtja.

– Igazság szerint, talán akkor tűnne fel az embereknek a működésünk, ha például egy szép napon bezárna a Bartakovics Béla Művelődési Központ, vagy a Forrás Szabadidőközpont. Kollégáimmal úgy gondoljuk, nap mint nap sokat teszünk a kultúráért, ezért elvárható, hogy az ágazathoz tartozó szakemberek munkáját a jelenleginél jobban elismerjék – tette hozzá

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Gyertyákat gyújtottak a kultúráért és a sötétség ellen

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

"Ha csatlakoztok, megnézhetitek magatokat és az iskolát"

nol.hu Több miskolci szakközépiskolában megszavazta a tantestület, hogy támogatják a Herman tanárainak nyílt levelét, később azonban felsőbb nyomásra visszavonatták velük ezt a nyilatkozatot.

Lázár rokonai 750 millióért vásároltak földet

nol.hu L. Simon László családja után most Lázár János rokonairól derült ki, hogy az állami földek elkótyavetyélése során kedvezett nekik a szerencse. Mészáros Lőrincnek azonban a nyomába se léphetnek.

Miniszterek tiltakoznak a Lázár-lista ellen

nol.hu A tárcavezetők vitatták, hogy minden intézményt ugyanazzal a logikával lehetne kezelni. Az előterjesztés szerint azonban a minisztereknek csak egyetértési joguk lesz.

Gulyás Gergely elhatárolódott Habony lapjától

nol.hu "A mi szemünkben nem terméknek minősülő polgári értékek jegyében jelentsük ki nyugodtan, hogy jóízlésű embernek a 888.hu-hoz semmi köze nem lehet" - írta a Fidesz alelnöke Facebook-oldalán.

Orbán volt a negatív példa

nol.hu Szinte minden lengyel nagyvárosban tüntettek a hétvégén. Jaroslaw Kaczynskit, a kormánypárt elnökét "Budapestre küldték". Számos ismert kulturális személyiség, politikus, volt ellen­zéki is demonstrált, közöttük a hetvenes-nyolcvanas évek antikommunista ellenzéki csoportjának egykori aktivistái.

Magyarországon az emberek vért kívánnak

nol.hu Egyelőre elképzelhetetlen, hogy Magyarországon a saját lakásában töltse le valaki a bűncselekményéért kiszabott ítéletet, több európai uniós tagállammal szemben nálunk nincs hétvégi börtön se. Ennek pedig milliárdokban mérhető ára van.

Légióskörkép: U-válogatottunk kitűnt Hollandiában; sorsdöntő Kalmár-gól?

Légióskörkép: U-válogatottunk kitűnt Hollandiában; sorsdöntő Kalmár-gól?

Nikolics ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. Gyurcsó Ádám és Stieber Zoltán is a kapuba talált.

Férfi kézi Eb: Dujsebajev elárulta, hogy miben hibázott

„Most már kezdem érteni, a magyar válogatott miért nem volt ott a tavalyi világbajnokságon.”

Megtaláltuk a legfiatalabb edzőt! Guardiola, Sousa és Csertői a példaképe

Hol van a magyar edzők új generációja? Az NB III-ban! Lássuk a legifjabbakat!

Benedek Tibor: Nem szabad elengedni ezt az érzést

Benedek Tibor: Nem szabad elengedni ezt az érzést

„Nem örülünk a harmadik helynek, de a játék képe alapján határozottak és meggyőzőek voltunk.”

Csodálatos lányok! Régen láttunk ilyen pólóválogatottat

Egyéni célok félretéve, hihetetlen fejlődési ív, kiegyensúlyozottság és Bíró Attila. A siker kulcsai.

NB I-ES FELKÉSZÜLÉSI KÖRKÉP

Kilenc csapat január 4-én kezdte a munkát, a DVTK egy, a Paks és az FTC két nappal a többiek után.

Előző
  • Kos
  • Bika
  • Ikrek
  • Rák
  • Oroszlán
  • Szűz
  • Mérleg
  • Skorpió
  • Nyilas
  • Bak
  • Vízöntő
  • Halak
Következő

Mai horoszkóp

  • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
  • A Vénusz pozitív hatására dinamikus, magabiztos, és bármilyen vállalkozásban megállja a helyét. Párkapcsolat terén vigyáznia kell, nehogy zűrzavarok keletkezzenek.
  • Sokat dolgozik. Ha fáradtságot érez, figyeljen oda magára, ne várja meg, amíg a kimerültség miatt lelassul. Baráti kapcsolatai és a szerelmi élete kedvezően alakul.
  • Jól kezdődik és jól is végződik a mai nap. Ha kellően odafigyel a pénzügyekre és az otthoni dolgaira, akkor nem kell semmilyen bonyodalomtól tartania.
  • Szorgalmasan és kitartóan dolgozik. Segítséget is kap egy fontos feladathoz. Számítson rá, hogy egész nap hajtania kell.
  • Egy peres ügyben csak veszíthet. Sokkal könnyebben kellene élnie. Családtagjai sokat segítenek abban, hogy lazábban fogja fel a problémákat.
  • Anyagi gondok nehezítik a helyzetét. Semmi sem úgy alakul, ahogyan remélte. Meggyűlhet a baja hanyag és nemtörődöm ügyintézőkkel.
  • Otthoni problémája egész nap gyötri. Tudja, hogy a dolognak minél hamarabb meg kell oldódnia, vagy pedig önnek kell orvosolnia valahogy. Ha nem kapkod, minden...
  • Tanulmányaiban kedvező fordulatra számíthat. Mindent elérhet, csak ki kell nyújtani érte a kezét. Ha vannak kapcsolatai, azt most remekül hasznosíthatja.
  • Bolygója kedvezően áll, s főként szakmai életében segíti. Legyen kezdeményező, ragadja meg a nagyszerű lehetőségeket! Pénzbevételre számíthat.
  • Szerelmi életét a Vénusz befolyásolja. Gyengédség, flört vagy hatalmas szenvedély, most mindegyikben bővelkedhet.
  • Bolygójának, a Jupiternek köszönhetően vidámság és nagyon aktív szakmai élet várható. Jó oka van a bizakodásra. Este lazítson, séta után olvasson egy könnyű...
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér