Share This

ESEMÉNYEK

SZEFIT V. Országos Találkozó: Bakonybél, 2017. szeptember 29. – október 1.

A SZEFIT V. Országos Találkozón Bakonybélben 2017. szeptember 29-e és október 1-je között a KKDSZ 7 fővel képviseltette  magát, akik közül Kerék Eszter már másfél éve a SZEFIT alelnöke is egyben, őt megelőzően pedig Véber János, a KKDSZ mostani alelnöke töltötte be a SZEFIT alelnöki tisztséget. A 2017-es küldöttünk pedig Baloghné Tóth Csilla volt.  Tovább

Akció Miskolcon – KKDSZ az Ifiházért 2017. szeptember 21.

Miskolcon 2017. szeptember 21-én ismét az Ifiházért rendeztek akciót. Még mindig az az álláspont, hogy a rendészet költözhetne máshová is, felesleges miattuk kiköltöztetni az Ifiházat a most meglévő helyéről. Tovább

 

Szakszervezeti nap Zalaegerszegen, 2017. szeptember 11.

Zalaegerszegen 2017. szeptember 11-én szakszervezeti napot tartottak a megyei intézmények aktív és nyugdíjas szakszervezeti tagjai.

A helyszín az Apáczai Művelődési Ház udvara volt, ahol a felállított sátrak eredetileg az aznapra prognosztizált erős napsütés ellen adtak volna védelmet, de később megfelelő óvó helyül szolgált a lezúduló hirtelen zápor ellen is.  A  meghívottak a SZEF tagszervezetek dolgozói voltak. Tovább

 

A KKDSZ Közhasznú Alapítvány konferenciája a Közmunka és a Kulturális Közfoglalkoztatás tapasztalatairól – kilátások

Konferencia Programtervezet:

helyszín: Budapest, Hotel Benczúr (1068 Bp. Benczúr u. 35.)

időpont: 2017. szeptember 27., szerda

További részletek a link alatt

 

A SZEF és a FES közös rendezésben 2016. november 30-án megvalósuló

 ” A közszolgálati életpálya modellek rendszertelenségei “

című konferencia egyik előadója Csóti Csaba KKDSZ elnök, az ő anyagának munkacíme:

A megtagadott bértáblától a meg nem valósult életpályáig – az oktatás hátországát jelentő kulturális szolgáltatások dolgozóinak éhbérre szorítása.”

 A konferencia nyilvános, de előzetes regisztrációhoz kötött! Részletek a tagjainknak kiküldött hírlevélben, vagy a KKDSZ irodán kapható.

A konferencia részletes programja a link alatt található.

—————————————

Országos Titkári értekezlet

 

„Az OKÉT stratégiájához és ágazatközi követeléseihez illeszkedő KKDSZ bérkövetelések és a nyomásgyakorlás eszközei”

című országos titkári értekezletre 2016. november 15. 10:00 órától kerül sor a KKDSZ székhelyén, Budapest, 1054 Akadémia utca 11-ben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NYUGDÍJAS KLUB

November 21-én 11 órától is Nyugdíjas Klub!
Meghívott vendég Ferge Zsuzsa szociológus.

 

SZEF BUDAPESTI FÓRUM

A SZEF Budapesti Fórumának keretében bemutatásra kerül az osztrák szakszervezeti modell. Hasznos és érdekes információk az osztrák szakszervezet működéséről  2013. november 20-án 14 órától a KKDSZ-ben. (Az előadás magyar nyelvű tolmácsolással hangzik el.) Előadó: Richard Ondraschek, az osztrák szakszervezet (ÖGB) munkatársa Meghívó

SZAKMAI TAGOZATI ÜLÉSEK

A Múzeumi Tagozati ülésre 2013. november 19-én, a Levéltári Tagozati ülésre november 20-án, a Könyvtáros Tagozati ülésre november 27-én kerül sor, a Közművelődési Tagozati ülés szervezés alatt.

Felhívás – Nem kellesz hát senkinek MMIK?!

2013. június 7-én (pénteken) 16 órakor nyilvános emlékezésre hívunk minden kultúra szerető barátunkat az MMIK előtti térre és a kiüresedett intézménybe! Kérjük, hogy ötleteikkel, javaslataikkal segítsék az intézmény jövőjének, működésének újrafogalmazását. Kérjük hozzon magával gyertyát, mécsest vagy az intézményhez köthető személyes relikviát!

Dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület

Tovább

Szakmai nap a Szépművészetiben

A Szépművészeti Múzeum 2012. december 3-án (hétfőn) 10 és 18 óra között rendezi meg szakmai napját (belépésre 17.00-ig van lehetőség). Ezen a napon csak az időszaki kiállítások (Cézanne és a múlt, Így éltek ti) látogathatók, az állandó gyűjtemény nem, továbbá apénztár is nyitva tart a látogatók előtt is.

1.     Ezen alkalommal az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó múzeumok, muzeális intézmények, valamint az országos levéltárak, könyvtárak dolgozói előzetes regisztrációval ingyen mehetnek be. Fontos, hogy aki ebbe a kategóriába tartozik, (függetlenül attól, hogy egyben szakszervezeti tagunk) azt arra kérjük, hogy előzetesen regisztráljon a zsuzsanna.kovacs@szepmuveszeti.hu címen.

 2.     Ezen felül a KKDSZ kérte, és az engedélyt meg is kapta, Baán László főigazgatótól, hogy a Közgyűjteményi és Közművelődési dolgozók Szakszervezetének tagjai, a KKDSZ igazolványukfelmutatásával, ingyenesen részt vehessenek a számukra is rendkívül fontos eseményen. Tehát ezen a napon az ingyenes belépés a nem az EMMI alá tartozó, de KKDSZ tagra is vonatkozik. Nekik nem kell előzetesen regisztrálni, hanem a helyszínen a KKDSZ tagságot KKDSZ igazolvánnyal igazolni vagy az infópultnál, vagy a pénztárban és átvehetik az ingyenes belépőt.

A duhaj szombat a múzeumban kezdődött

A KKDSZ csoportja 2012. november 24-én szombaton ellátogatott a Természettudományi Múzeumba. A múzeumnak hála a KKDSZ “családi hétvége” jól sikerült.

Haszonné Kiss Katalin felvétele

Haszonné Kiss Katalin felvétele

Haszonné Kiss Katalin felvétele

TARTS VELÜNK!

TARTS VELÜNK! – A Kétkezi Kultúrrabszolgák Duhaj Szombatján.

Közösségépítő KKDSZ nap 2012. november 24-én, szombaton. 14 órától látogatás a Természettudományi Múzeumban, majd ezt követően kötetlen beszélgetés a KKDSZ Irodán Tovább

 

 Alapszabálymódosító KKDSZ Kongresszus

A KKDSZ IX. rendkívüli, a 2011. évi CLXXV-ös törvény miatt szükségessé vált Alapszabály-módosító Kongresszusára 2012. november 15-én kerül sor Meghívó

KKDSZ Országos Értekezlet

A KKDSZ Országos Értekezletére kerül sor szeptember 30-án 10 órától.

Csángó Jótékonysági Rendezvény

December 3-án kerül sor arra a jótékonysági rendezvényre, melynek  bevételét a csángó gyermekek magyar tanníttatására fordítanak. Tovább

Országos Tanács

2011 november 29-én kedden 10 órától ülésezik a KKDSZ Országos Tanácsa. Tovább

SZEF – VI. Kongresszus

A SZEF 2011. június 3-4-én tartott VI. Kongresszusának képei. Az ülésteremben ülése a Helia Szálló Konferencia-központjában Budapesten a Kárpát utca 62-64-ben. Varga László régi és új SZEF elnök.  Lázár András alenök és egyben az egyik elnökjelölt. Papp Katalin küldött a KKDSZ elnökségének tagja. Kiss Vendel KKDSZ alelnök felszólalása. Sass Bálintné a KKDSZ Hajdú-Bihar megyei elnöke, és egyben SZEF koordinátor. Redlingmayr-Déri Tímea a SZEF Irodavezetője és szervezési titkára.

Jogi Fórum

Alapszervezeti Titkárok számára jogi fórumot tartunk 2011. február 2-án 10-től, ezt követően 3-án a többi, kjt hatálya alá tartozó dolgozók érdekvédelmét ellátó tagszervezetekkel folytatunk eszmecserét ugyancsak 10 órától, melyet 13 30-tól sajtótájékoztató követ.

Múzeumi Tagozati Konferencia

Múzeumi Tagozati Konferencia december 6-a, hétfő Tovább

Szakmai Nap – Szépművészeti

Szakmai Nap november 22-én a Szépművészeti Múzeumban A felhívást – melyet a Szépművészeti Múzeum tett közzé – kiegészítjük azzal, hogy KKDSZ igazolvánnyal is igénybe lehet venni. Tovább

Országos Értekezlet – Beszámoló

Beszámolók a KKDSZ október 18-án tartott Országos Értekezletéről. A rendezvényen Kálnoki-Gyöngyössy László kultúráért felelős helyettes államtitkár beszélt a kormány terveiről. Előadásának címe:A minőség mint a fejlesztések iránya. Az erről készült összefoglaló itt olvasható Tovább Banai Edit MAKASZ tájékoztatója után az EPSU-től Pablo Sanchez Centellas tartott ismertetőt a nemzetközi szervezetről, illetve a jövőbeli cselekvési tervről. Tovább

MEGHÍVÓ Országos Értekezletre

A KKDSZ Országos Értekezletére 2010. október 18-án kerül sor.  Tovább

Közalkalmazotti tanács

Közalkalmazotti Tanács választás legfontosabb lépéseiről tartottak tájékoztatót a METESZ székházban, Budapesten a Kossuth téri irodaházban 2010 szeptember 29-én. Tovább

Jubileumi Találkozó

Budakalászi jubileumi találkozó Tovább

Kontakt Rádió

A Kontakt Rádió friss hírei tovább

Ifjúsági Fórum

Ifjúsági fórum március 4-én a MNÜA támogatásával Tovább

Székesfehérvár, Fejér Megyei Hírlap 2010. január 09., szombat
Legalább másfél évtizede, hogy felmerül: Fehérvárnak részt kellene vállalnia a megyeszékhelyen működő megyei intézmények fenntartásában. Lehet, hogy most történik valami ebben az ügyben.
tovább

Könyvtári rendezvény

Összefoglaló – Könyvtári rendezvények
2009. december 7-én “Mit tud(hat)nak elérni az érdekképviseletek válság idején?” címmel Földiák András, a KKDSZ elnöke tartott előadást Székesfehérváron.
tovább

Advent a Múzeumban
tovább

2009. őszétől 40 újabb Agip kútnál lehet közvetlenül MAKASZ kártyával tankolni!

tovább

Vendégünk volt Tölgyessy Péter                           Tölgessy Péter a KKDSZ-ben Fotó Dobrovits

Megnyitotta kapuit a Gyöngyösi Mátra Múzeum új Természettudományi kiállítása és a pálmaház.   A gyöngyösi Mátra Múzeum új természettudományi kiállításának megtekintésére 2009. november 23-án 10 órától szakmai napot tartanak, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt!
tovább

2008 

A Nógrádi Történeti Múzeum szeretettel hívja és várja a Madách Irodalmi Napra, Csesztvére, október 4-én 10 órától.

üdvözlettel:

Bagyinszky Istvánné

meghívó letöltése