Tags

Related Posts

Share This

Zala megyei KKDSZ nap

Zala megyei KKDSZ nap

Hagyományosan szeptemberben szervezik meg Zala Megyében a megyei szakszervezeti napot. Idén szeptember 10-én, hétfőn tartották a megye valamennyi olyan kulturális intézménye közösen, ahol a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének munkahelyi alapszervezete működik. Annak idején Cserhalmi Henriette – aki a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár alapszervezetének titkára, és egyben a KKDSZ Zala megyei elnöke – kezdeményezte, hogy legyen egy szakszervezeti nap, és az ő kezdeményezése nyomán megvalósuló évi egyszeri szakszervezeti nap megtartását a kollektív szerződésben is rögzítették.
A zalai kollégák meghívására Csóti Csaba a KKDSZ elnöke, és a KKDSZ elnökségének képviseletében Dr. Bodor Mihály elnökségi tag, valamint Dobrovits Orsolya vett részt a rendezvényen, melynek a Göcseji Múzeum Göcseji Falumúzeum része adott otthont.

A most ötven éves Göcseji Falumúzeum az ország első szabadtéri néprajzi gyűjteménye, és az épületeinek többségét Göcsej kis falvaiból telepítették át ide. A skanzen megtekintése után a közös ebédet is stílszerűen egy Nagykutasról származó hatalmas pajtában fogyasztották el a szakszervezeti tagok.

Az ebéd után Csóti Csaba, KKDSZ elnök a tagságot leginkább érintő dolgokról, azon belül is legrészletesebben a bérhelyzetről beszélt, de kitért az eljövendő időszak érdekvédelmi képzéseire, a társszervezetekkel való különféle együttműködésekre, a januári eredményes országos összefogásra, a 3000 aláírással átadott petícióra, és a szakszervezet előtt álló további feladatokra.
Cserhalmi Henriette a helyi zalaegerszegi könyvtári alapszervezetének következő, a közeljövőben megvalósuló akciójával kapcsolatos terveit osztotta meg a többekkel.  Mint a beszélgetésből kirajzolódott a tervezett akcióhoz csatlakozni fognak más Zala megyei KKDSZ alapszervezetek is.
Dobrovits Orsolyát a KKDSZ szolgáltatásairól, és köztük is leginkább a Zalaegerszegen is igénybe vehető kedvezményes sportolási lehetőségről kérdezte a megyei elnök.

A helyi zalaegerszegi, Zala megyei aktív KKDSZ-nek köszönhetően mindig vannak újonnan csatlakozó tagok, és köztük szép számmal akadnak fiatalok is. Most is voltak, akik először vettek részt ezen a mára már  hagyományosnak mondható rendkívüli munkanapon.
Több generáció együtt, egységesen próbálja a munkavállalók érdekeit képviselni. Természetesen a könyvtár igazgatója, Kiss Gábor is, aki maga is régi szakszervezeti tag, kollégáival töltötte a napot.

Búcsúzáskor a meghívottak nevében Dr. Bodor Mihály elnökségi tag köszönte meg a szíveslátást.

– dobrovits –

      

képek: Csóti Csaba, Dobrovits Orsolya