Tags

Related Posts

Share This

Tiltakozás a cafetriarendszer szétverése ellen

2018. július 5-én több magyar ágazati szakszervezet közös sajtótájékoztatót tartott Budapesten a Parlament épülete előtt. Kordás László a MASZSZ elnöke hangsúlyozta, hogy valamennyi konföderáció egyetért abban, hogy a kormánynak újra kellene gondolnia a tervezett intézkedést
Az EPSU tag BDDSZ, HVDSZ2000 és KKDSZ részvételével tartott tiltakozás célja a magyar béren kívüli juttatási rendszer átalakításának megakadályozása. A szakszervezetek fellépnek az ellen, hogy a rendszer átalakítás miatt csökkenjen a munkavállalók tényleges jövedelme. Az amúgy is rendkívül alacsony bérek mellett ezek a minimális juttatások sokat jelentettek a dolgozóinknak.
Ebben a kérdésben sem volt előzetes érdekegyeztetés a kormány és a munkavállalói érdekképviseletek között.

Összefoglaló a HVG.HU-n

Képes hírösszefoglalók:

A szakszervezetek arra kérik a kormányt, hogy a családokat támogató, a munkaerőhiány csökkentését és az öngondoskodást elősegítő cafeteria elemeket őrizze meg, fenntartásukról pedig kössön a szociális partnerekkel 2022-ig szóló kiegészítő megállapodást – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke. Továbbiak itt:
Portfolio.hu – beszáolója

Csóti Csaba KKDSZ elnök, Szűcs Viktória BDDSZ elnök, és Székely Tamás VDSZ elnök arról beszél, hogy a tervezett intézkedés, hogyan érinti az ágazatuk dolgozóit:
RTL.HU -n „Akár sztrájk is jöhet” 

A cafetériarendszer szétverése ellen tiltakozó több ágazati szakszervezet közös sajtótájékoztatójáról leggyorsabban az ATV 2018. július 5-ei déli híradója 6.09 – 6.50 között adott hírt:

ÉLŐ: Híradó

ÉLŐ: A nap legfontosabb hírei

Közzétette: atv.hu – 2018. július 5., csütörtök

A BDDSZ és a KKDSZ csoportja a 2018. július 5-i sajtótájékoztatón, és ezt követően a két ágazati szakszervezeti elnök, Szűcs Viktória és Csóti Csaba interjút adtak.