Tags

Related Posts

Share This

Cafetéria Kecskeméten

Részlet Kecskemét Megyei Jogú Város 2013. évi költségvetési koncepciójából:

„Az Önkormányzati Érdekegyeztető Fórum (továbbiakban: ÖÉF) javaslata alapján 2008. évtől az önkormányzat által fenntartott intézmények alkalmazottai részére bevezetett étkezési utalványt 2010-től felváltotta a cafetéria rendszere a közalkalmazotti körben is. Mértéke 78.000 Ft/fő/év, mely a juttatások adóvonzatát is tartalmazza. Javasolom, hogy az önkormányzat foglalkoztatotti állományában maradók részére már a koncepció szintjén történjen meg a 2013. évi kiadási előirányzat meghatározása, így a szükséges intézkedések – annak felmérése, hogy milyen cafetéria elemet kíván igénybe venni az érintett – már 2013 januárjában megkezdődhetnek.

A város évente közbeszerzést ír ki a cafeteriára, de előtte felméri, hogy ki mit választ.

Lángné Nagy Máriának, a KKDSZ megyei elnökének a javaslatára 2013-ban bekerült a cafeteria elemek közé az adómentes kulturális belépőjegy, mint opció. Idén a másik fontos eredmény, hogy a város által átvett megyei intézmények, a volt megyei könyvtár és megyei múzeum közalkalmazottjai is automatikusan bekerültek a cafeteria rendszerbe és a lakásvásárlásra ill. felújításra adható munkáltatói kölcsön rendszerbe.

A 2014 évre szóló már elfogadott költségvetési koncepció is tartalmazza, hogy „A költségvetési tervezés gyakorlatának megfelelően továbbra is a legfontosabb feladat a költségvetési intézményrendszer működőképességének fenntartása, valamint az önkormányzat kötelező feladatainak ellátása” … továbbá,  hogy „az önkormányzat foglalkoztatotti állományában lévők részére 2014 évben is kerüljön biztosításra ugyanilyen nagyságrendben a cafetéria juttatás.

 

Tovább