Tags

Related Posts

Share This

A KKDSZ szolidáris az MKKSZ sztrájkkal

A KKDSZ szolidáris a 2018. február 15-én, 16-án és 19-én az önkormányzati hivatalok köztisztviselői érdekében az MKKSZ által szervezett sztrájkban résztvevő munkavállalókkal!

 

A könyvtári, múzeumi, levéltári és közművelődési dolgozók képviseletében a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) ez alkalommal is szolidaritást vállal az önkormányzati hivatalok köztisztviselőinek érdekében sztrájkoló munkavállalókkal.

Támogatjuk a KKDSZ-t tömörítő konföderáció, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ügyvivői Testületének azt a döntését, mely a sztrájkban résztvevők melletti szolidaritásra hív fel.

Felháborítónak tartjuk, hogy a közszolgálatban dolgozó önkormányzati tisztviselők bére 10 éve változatlan, különös tekintettel arra, hogy a könyvtári, levéltári, múzeumi és közművelődési dolgozók bérrendezésére sem került sor az elmúlt 10 évben!

Tapasztaljuk azt is, hogy a közalkalmazottként dolgozó munkavállalókat ma más bér illeti meg, mint a nem közalkalmazottként foglalkoztatott, „nonprofit” kft-kbe „kiszervezett” munkavállalókat, azokban az esetekben is, amikor ugyanazt a feladatot látják el!

 

Továbbra is kiállunk azért, hogy tisztességesen elvégzett ugyanazon munkáért, egyenlő és méltányos bér jár mindenkinek!

 

A KKDSZ felhív minden könyvtárban, múzeumban, levéltárban és közművelődésben dolgozó kollégát, hogy február 15-én, 16-án és 19-én kék szalag viselésével jelezze szolidaritását az önkormányzatokban dolgozó köztisztviselőkkel!

 

  1. február 9.

 

Csóti Csaba

elnök

KKDSZ