Tags

Related Posts

Share This

(Mozgó)Képes beszámolók a KKDSZ petíciójának átadásáról

A petíció átadást előzetesen beharangozta a sajtó, és azt követően magáról az eseményről is szép számban születtek tudósítások.

Reméljük, hogy végre a KKDSZ dolgozóinak sok éves, több majd egy évtizedre visszanyúló kérése is teljesül.

A 2018. január 22-én a sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen a KKDSZ petícióját Sipos Bulcsú Kadosa vette át Dr. Hoppál Péter nevében.

A KKDSZ honlapján Kerék Eszter fotóból készült egy képes összefoglaló:

https://kkdsz.hu/?p=5270

 

Híradók öszefoglalói:

Húsz méter hosszú petícióval nyomatékosította bérkövetelését a kultúra napján a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete. A minisztérium válaszától függően készek akár sztrájkolni is. Részletek a videóban:
http://www.atv.hu/belfold/20180122-emleknap-berkovetelessel/hirkereso+

 

Háromezer könyvtáros, levéltáros, muzeológus követel béremelést egy 20 méter hosszú petíción, amit ma, a Magyar Kultúra Napján adtak át.  A szakszervezetük szerint már a számlákat is alig tudják kifizetni.
http://rtl.hu/rtlklub/hirek/nem-tudjak-fizetni-a-szamlakat-beremelest-kovetelnek

 

A 168 óra helyszíni interjúja Csóti Csabával és az ott készült mozgóképes összefoglalója:
http://168ora.hu/itthon/eleguk-lett-a-kozmuvelodesi-dolgozoknak-husz-meter-hosszu-peticioban-kovetelik-a-sanyaru-helyzetuk-rendezeset-144045

 

A Mérce összefoglalójában az esemény videofelvétele is megtekinthető:
https://merce.hu/2018/01/22/20-meteres-peticioval-kovetelnek-bertargyalasokat-a-kozmuvelodesi-dolgozok/

 

 

További beszámolók:

https://mno.hu/grund/a-penztarosok-mar-reg-lehagytak-oket-beremelest-kovetelnek-a-konyvtarosok-2442056

http://webradio.hu/hirek/kultura/beremelest_kovetel_a_kulturalis_szferaban_dolgozok_szamara_a_kkdsz

https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/akciok/13100-peticioban-kovetelik-a-bertargyalas-megkezdeset

https://24.hu/kultura/2018/01/22/beremelest-kovetelnek-a-konyvtarosok-muzeologusok-leveltarosok-es-kozmuvelodesi-dolgozok/

http://nepszava.hu/cikk/1150937-berharc-a-kultura-napjan

A demokrata.hu írásából kiderül, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hétfőn, a magyar kultúra napja alkalmából Budapesten, a Műcsarnok előtt tartott sajtótájékoztatóján is szóba került a KKDSZ aznapi petícióátadása:
„Arra a felvetésre, hogy a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) a nap folyamán átadja béremelést is tartalmazó követeléseit a kulturális államtitkárnak, Hiller István azt mondta, egyetértenek a követelésekkel, azokat jogosnak tartják. Megjegyezte, programjuk szerepel a közművelődési dolgozók fokozatos és folyamatos béremelése.”
http://www.demokrata.hu/hir/belfold/szocik-ujragondolnak-kulturat-karacsonnyal

 

Budapest, 2018. január 22.
Csóti Csaba, a Közgyûjteményi és Közmûvelõdési Dolgozók Szakszervezetének (KKDSZ) elnöke sajtótájékoztatót tart az Emberi Erõforrások Minisztériumának Kultúráért Felelõs Államtitkársága elõtt, mielõtt petíciót adott át 2018. január 22-én. A dolgozók által aláírt petíció a KKDSZ-szel történõ bértárgyalás megkezdését követeli.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2018. január 22.
A közgyûjteményi és közmûvelõdési intézményekben dolgozók által aláírt petíció, melyet Csóti Csaba, a Közgyûjteményi és Közmûvelõdési Dolgozók Szakszervezetének (KKDSZ) elnöke adott át az Emberi Erõforrások Minisztériumának Kultúráért Felelõs Államtitkársága elõtt 2018. január 22-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor