Tags

Related Posts

Share This

Tanítanék ! Március 15-én tüntetés az oktatás szabadságáért

Tanítanék! Tüntetés az oktatás szabadságáért!

KKDSZ sajtóközlemény

 

A KKDSz – Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete továbbra is támogatja a Pedagógus Sztrájkbizottság követeléseit és az oktatásügy reformjáért kiálló minden civil kezdeményezést, így a Tanítanék Mozgalom által meghirdetett, 2016. március 15-én a budapesti Hősök terén 15 órakor kezdődő tüntetést is.

Szakszervezetünk saját tagjait is arra buzdítja, hogy magánemberként, vagy a KKDSZ logóját viselve vegyenek részt a demonstráción, nem csak azért, mert az oktatás szabadsága, az oktatásügy szerkezetének reformja közös ügyünk, hanem azért is, mert ez a tüntetés nem csak az oktatásügy tarthatatlan állapotáról szól, hanem mindazok jogos követeléseiről, akiknek problémafelvetéseit, javaslatait nem akarja meghallani a hatalom!

A tüntetés szervezőivel egyetértve szolidaritást vállalunk a közalkalmazottakkal, köztük az egészségügyi, a kulturális és a szociális szféra dolgozóival! A bizonytalanságban tartott köz- és kormánytisztviselőkkel! A közlekedési dolgozókkal, minden közszolgálatot képviselővel! Mert saját tapasztalatunkból tudjuk, hogy ha külön-külön hívjuk fel a figyelmet az egyre súlyosabb problémákra, szavunk süket fülekre talál.

Elegünk van az üres ígéretekből, a látszatintézkedésekből, a kommunikációs trükkökből! Tüntetünk azért, hogy a kormány végre a valódi érintettekkel, valódi tárgyalásokat kezdjen! Valódi egyeztetést és valódi változásokat akarunk, most elsősorban azt, hogy ne csak mi, szakemberek, hanem a döntéshozó politikusok is ráébredjenek végre, hogy minőségi, széles tömegek által elérhető oktatás nélkül nincs kultúra, nincs felelős állampolgár, nincs demokrácia. Ahogyan könyvtár nélkül nincs esélyegyenlőség, múzeum nélkül nincs nemzeti emlékezet, levéltár nélkül nincs hiteles nemzeti múlt és közművelődés nélkül nincs nemzet!

Olyan magyar reformokat akarunk, amelyek nem csak a kormányzati propaganda szerint, hanem a valóságban is működnek!

Tanítanék! Tüntetés az oktatás szabadságáért!

12814772_1522928181337159_5842738801149945525_n