Tags

Related Posts

Share This

KKDSZ közlemény

Kedves kollégák!

Négy nap telt el a 2016. február 13-ai pedagógus tüntetés óta, melyen számos KKDSZ tag, ki szakszervezetünk zászlajával, ki a nélkül, vett részt. A KKDSZ, a szövetséges Pedagógusok Szakszervezetének hívására szónokot állított, aki beszédében hitet tett a szakszervezeti szolidaritás mellett és hangot adott a közgyűjteményi területen dolgozók jogos béremelési követeléseinek is.

Az azóta eltelt napokban a médiában számos hír, információ jelent meg a „folytatásról”, pontosabban arról, hogy a pedagógus kollégák hogyan és miként tervezik követeléseik érvényre juttatását. A legnagyobb pedagógus érdekképviselet, a Galló Istvánné vezette PSz által kezdeményezett sztrájkbizottság jelenleg várja a kormány válaszát arra a 25 pontra, aminek végrehajtása a közoktatás megújítását szolgálná. A közalkalmazottak munkáltatója, a Magyar Kormány, ígéretet tett arra, hogy a követelésekre mihamarabb választ ad.

Ebben a helyzetben a KKDSZ továbbra is határozottan támogatja szövetségesét, a Pedagógusok Szakszervezetét! A KKDSZ elnöksége a Pedagógus Sztrájkbizottság döntéseire figyelve határozza meg a további, saját szervezetünkre vonatkozó feladatokat, kéri ki minden tagjának véleményét. Egyúttal felhív minden, még nem szakszervezeti tag kollégát a hazai közgyűjteményi és közművelődési területen, hogy lépjen be szakszervezetünkbe!

Hiszen együtt erősek vagyunk!

A Pedagógusok Szakszervezetének a jelen helyzettel kapcsolatos állásfoglalását és egyben köszönetét a szombati tüntetésen részt vevő minden szervezetnek, személynek, az alábbi linkre kattintva olvashatjátok:

http://www.szakszervezetek.hu/images/kepek/2016/pszcselekvo.pdf
Budapest, 2016. február 17.

Papp Katalin, mb. elnök                                                                           Csóti Csaba, alelnök