Tags

Related Posts

Share This

Szolidaritási Tüntetés Migránsokért

A KKDSZ a Humán Platform tagjaként csatlakozott a „Szolidaritási Tüntetés Migránsokért” július 14-én, kedden 18 órakor kezdődő demonstrációhoz.

Kérjük, aki teheti vegyen részt a megmozduláson.
A helyszín: Budapest, V. kerületi Bazilika tér, mindenkit Várunk! Várunk! Várunk!

Program:

18:00 Találkozás a Bazilika téren, zene, társszervezetek
18:30 Élőzene
– G.ras
Beszédet mond:
– Gyantár Edit – Vajdaság (Szerbia)
18:50 Séta a Parlament és a fal felé
19:30 A Parlamentnél, beszédet mond:
– Julia Iván – Magyar Helsinki Bizottság
– Márk Kékesi – MigSzol Szeged
– Amy Rodgers – Migszol Csoport

Margit Barna és közös éneklés

A magyar kormány nagyon erős a fal építésben, újabb és újabb falakat emel a társadalom különböző rétegei között, harcol és vaktában lövészárkokból lövöldözik. Lerombolja a hidakat a társadalom és a politika, az oktatás és a felemelkedés között. A sok sok szimbolikus fal után végül cinizmusának csúcsára jutva, (vagy csak reméljük, hogy a csúcsára) valódi falat épít. Orbán Viktor és teljes csapata, fizetett és önkéntes tanácsadók, nem engedjük, hogy elkövessétek ezt a gyalázatot ezzel az országgal! Elég volt a falakból, építsünk iskolákat és kórházakat, lakásokat magyaroknak és bevándorlóknak egyaránt!

A menedékkérők sem nem angyalok, sem nem ördögök, emberek. Mint emberek, joguk (nem jogi értelemben) van hozzá, hogy emberként bánjunk velük, hogy tisztességes eljárás során kiderüljön, valóban jogosultak-e menekült státuszra. Ezt a lehetőséget mindenkinek meg kell adni! Majd határőrök fogják arcról eldönteni, kit engednek be, hogy menekült státuszért folyamodjon? Akiről kiderül, hogy az élete a forrásországában veszélyben van, annak pedig meg kell kapnia a menekült státuszt és a segítséget a beilleszkedéshez. Ebből semmilyen körülmények között sem lehet engedni, nemcsak nálunk, Európában sem.

A fal építési költsége a tervezési fázisban annyiba kerül, mint a magyar állam 11 évi menekültügyi költségvetése, a jelenlegi számok alapján. De nem is kell számokról beszélnünk, az ötlet egyszerűen gonosz és abszurd. Ezért a Migszol Csoport úgy döntött, hogy újra tüntetünk. Kezdeményezésünkhöz számos menekültüggyel és szociális kérdésekkel foglalkozó civil szervezet csatlakozott. Követelni fogjuk a falról szóló határozat visszavonását és hogy ne nyilvánítsák biztonságos harmadik országgá Szerbiát. Ugyanakkor szeretnénk kifejezni szolidaritásunkat a bevándorlókkal és azokkal a vidéki civilekkel, akikre most a segítségnyújtás, így a munka nagyja hárul. Éppen ezért a tüntetés során adományokat is fogunk gyűjteni, illetve elmondjuk, hogy ki milyen módon tud segíteni, akár önkéntesként, akár támogatóként.

Gyertek el és mutassuk meg, mi nem vagyunk ilyenek!

Társszervezet:

42 Közössége Egyesület
A Város Mindenkié
Amnesty International Magyarország
Artemisszió Alapítvány
Cordelia Alapítvány a Szervezett Erőszak Áldozataiért
Eleven emlékmű – az én történelmem
Európai Hálózat a Rasszizmus Ellen
Humán Platform
Jövőkerék Alapítvány
Közmunkás Mozgalom
Krétakör Alapítvány
Magyar Helsinki Bizottság / Hungarian Helsinki Committee
Menedék Egyesület
Szubjektív Értekek Alapitvány
TASZ – Társaság a Szabadságjogokért

(A kép és az információ forrása:)   https://www.facebook.com/events/854961224539254/