Tags

Related Posts

Share This

„Becsapva és kisemmizve”

A KKDSZ csatlakozott, és részt vesz a május 29-i „Becsapva és kisemmizve” demonstrációhoz!
A KKDSZ csatlakozásának oka:
A KKDSZ megdöbbenéssel értesült arról, hogy az NGM által készített 2016. évi költségvetési koncepcióban az ágazatunkra vonatkozó bérfejlesztésnek, illetve az átmenti bérkiegészítésnek nyomát sem találtuk. E helyzet miatt tiltakozásunkat fejeztük ki az Varga Mihálynak és Hoppál Péternek.
A szociális terület dolgozóit és a kultúra minden barátját a demonstráción való részvételre buzdítjuk!
2015. május 29-én 17 órakor indul a menet a Kodály köröndről. 18.30-kor demonstráció az Alkotmány u. Kossuth tér felőli végén.
A demonstrációt szervező, támogató és csatlakozó szervezetek:
Autonóm Területi Szakszervezet,
Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége.
Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete,
Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés,
Független Egészségügyi Szakszervezet,
Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete,
LIGA Szakszervezetek,
Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete,
Magyar Orvosok Szövetsége,
Magyar Szakszervezeti Szövetség,
Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület.
Nyugdíjasok Országos Képviselete,
Szakszervezetek Együttműködési Fóruma,
Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete,
Szociális Szakmai Szövetség,
Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete,
https://www.facebook.com/events/1381587045473635/

Földiák András KKDSZ elnök levele, melyet valamennyi KKDSZ tagnak elküldött május 18-án:

Kedves Tagtársunk!

A KKDSZ szolidáris a május 21-i „Nem adjuk a jövőt” – PDSZ és Humán Platform rendezésében sorrakerülő  – demosnstrációval és

a KKDSZ csatlakozott a „Becspva és kisemmizve” – szociális ágazat 2015. május 29-i tiltakozómenetéhez.

A KKDSZ csatlakozásának oka:
megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy az NGM által készített és számunkra 2015. május 4-én megküldött 2016. évi költségvetési koncepcióban az ágazatunkra vonatkozó bérfejlesztésnek, illetve az átmenti bérkiegészítésnek nyomát sem találtuk. E helyzet miatt tiltakozásunkat fejeztük ki az Varga Mihálynak és Hoppál Péternek.

Földiák Andás alábbi levele, és a levél alján lévő linkek alatt megtalálható EMMI-be, NGM-be küldött levelek bőséges háttérinformációval szolgálnak ahhoz, hogy valamennyien láthassuk, hogy részt kell vennünk a május 29-i megmozduláson.

Kedves Kollégák!                                                                                                                                          396/2015

A megismert 2016. évi hivatalos, állami költségvetési koncepció szerint a magyar kormány, mint a közalkalmazottak munkáltatója, a 2016. évi költségvetésben nem kíván a kulturális területen dolgozók bérrendezésére gondot fordítani.

Teszi ezt annak ellenére, hogy hivatalos tárgyalásokon és nyilvános fórumokon egyaránt elhangzott, hogy egy 2016-ban kidolgozandó életpályamodell kialakításával párhuzamosan a 2016. évi költségvetésben bérkompenzáció biztosítására kerülhet sor.

Ennek magvalósítása érdekében a KKDSZ komoly adatszolgáltatást és háttérszámítást végzett az EMMI számára.

Tájékoztatlak benneteket, hogy a 2016. évi költségvetésben történő bérkompenzáció elmaradása esetén szakszervezetünk fel kívánja mérni tagságunk és a területen dolgozók körében mind a demonstrációs, mind a sztrájkhajlandóságot. Itt az alkalom, hogy mindenki kinyilvánítsa, meddig hajlandó elmenni azért, hogy szakterületünket komolyan számításba vegyék, hogy harcoljunk az európai bérekért. Ez csak kis lépésekben megy, de csak együtt, összefogva, támogatás nélkül a KKDSZ elnöksége egyedül kevés!

Aki nem támogatja követelésünket, aki nem csatlakozik, az azt a látszatot kelti, hogy elégedett jelenlegi bérével!
Kérjük, gondolkozzatok el ezen, s álljatok ki a bérkövetelésetekért, csatlakozzatok a következő demonstrációnkhoz!

Legközelebb 2015. május 29-én (pénteken), 16.30 órától gyülekezünk a Kodály Köröndön, ahonnan az Andrássy úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton át vonulunk az EMMI illetve az Alkotmány út, Kossuth térre, ahol erkölcsi és anyagi elismerésünkért, az évek óta elmaradt bérrendezésünkért szólunk.

Kérlek, hogy a most kapott információkat terjeszd a nem tagok között is, buzdítsd a KKDSZ-be történő belépésre kollégáidat!

Azt hiszem mindannyiunk számára nyilvánvaló, hogy jogunk, bérünk csak annyi lehet, amennyit kiküzdünk magunknak. Együtt, mindannyian, a kulturális ágazatban dolgozók. A tárgyalásoknál az számít, hogy hányan állnak mögöttünk.

Üdvözlettel,

Földiák András

KKDSZ

elnök

Varga Mihálynak  és Hoppál Péternek küldött levelek.