Tags

Related Posts

Share This

„A jövőre hangolva”

„A jövőre hangolva” címmel rendezték meg idén március 6-án és 7-én a Múzeumigazgatók országos konferenciáját. „Azt is mondhatnám, hogy üdvözlöm a magyar kultúra fővárosi és vidéki várkapitányait, hiszen ha egy múzeum valóban betölti a küldetését, akkor annak vezetője egyszerre véd, őriz, és előre is tör. Közben maga körül hadrendbe állítja mindazokat az intézményeket és közösségeket, akiknek a magyar kultúrában az őrzés, a védelem és az előretörés egyszerre fontos. Egy múzeum, amikor gyűjt, rendszerez, őriz, ha jól csinálja, nem csak valamilyen közfeladatot, tudományos-kulturális tevékenységet végez, hanem mozgósít is. Mozgósítja azokat, akik őrizni és gyarapítani akarnak, akár helyi, akár nemzeti szinten” – fogalmazott Balog.
„Itt volt az ideje, hogy szembenézzünk azzal, hogy különleges érték birtokosai vagyunk. A magyar kultúra fellegvárai, értékőrző bástyái megérdemlik azt, hogy egy új európai szemléletben, egy új nemzetközi kitekintésben, megfelelő, 21. századi minőségi környezetben valósuljanak meg a programjaik, és egyáltalán ott létezzenek a nagy gyűjteményi központjaik” – mondta el az államtitkár. – Írja a kultura.hu
Bár a célokkal egyet értünk, tény az is, hogy a munkavállalók viszont nem érdemelték meg, hogy érdekvédelmi szervezetük, a KKDSZ meghívást kapjon a a dolgozók feje feletti igehírdetésre. A meghívottak viszont megkapták a feladatukat: „Összegyűjteni, megőrizni, bemutatni, átadni, ezzel közösséget formálni és a nemzetgazdaság emelkedéséhez hozzájárulni. Ez az ötpontos program az Önök feladata és a mi munkánk.”