Tags

Related Posts

Share This

„Együtt jobb!” – plakátkampány

„Együtt jobb!” – plakátkampány

 

egyuttjobbkep                       egyuttjobb2

December 11-én (csütörtökön) indult az „Együtt jobb!” c. elektronikus plakátkampány, amellyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a különböző, ebben az esetben a roma és nemroma gyerekek együtt tanulása mindenki számára előnyös és hosszútávon az egyetlen kifizetődő megoldás (utóbbiről itt van pl. egy hazai tanulmány).

A kampány apropóját egy a parlament előtt lévő törvényjavaslat adja, ami miatt a következő napokban több civil szervezet azon dolgozik, hogy fotókkal, riportokkal, gazdasági elemzésekkel, beszélgetésekkel mutassa meg, hogy miért jobb minden gyereknek egy sokszínű, nyitott, befogadó környezetben felnőni és tanulni. Szeretnék felhívni a felelős döntéshozók figyelmét is az elkülönítés – szakszóval: szegregáció – társadalmi és gazdasági veszélyeire.

A kampány során egy kép és egy rövid szöveg közzétételét kérnénk a csatlakozóktól a közösségi média oldalukon, honlapjukon vagy más online felületükön. Azoknak a szervezeteknek (forprofit, nonprofit, állami) a csatlakozását várják a kampányhoz, akik elkötelezettek az integráció, a sokszínűség, és az esélyegyenlőség mellett.
Az akcióhoz eddig civil szervezetek (Roma Education Fund, TASZ, NEKI, CFCF, Romaversitas, ERRC, Polgár Alapítvány, Bagázs, Roma Sajtóközpont) és médiafelületek csatlakoztak. Folyamatosan keresik vállalatok, civil szervezetek és nagykövetségek képviselőit is.