Tags

Related Posts

Share This

Hercegh Mária és az AJB állásfoglalása

Hercegh Mária a Munka Törtvénykönyvének  az éves fizetett szabadságra vonatkozó passzusait és a  keresőképtelenséget szabályozó rendelkezéseit összeférhetetlennek találta. Ebben az ügyben az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordult. A napokban, 2014. november 6-án kapta kézhez a hivatalos állásfoglalást. Az AJB-1271/2013 számú jelentése itt olvasható.  (Fotó: Favics Péter)

———-

Hercegh Mária levele:

Kedves Kollégák!

 

Megszületett a GYŐZELEM.

 

Közel három évnyi érdekvédelem után, Hercegh Mária ÁLLAMPOLGÁR-nak papírom van arról, hogy a Munkatörvénykönyve egy pontja bizonyosan nem felel meg az Alaptörvénynek és a nemzetközi jogszabályoknak.

 

GYŐZTEM!

És személyes sikerként élem meg, de keserű vagyok azon tény miatt, hogy a szakszervezeti vezérek által aláírt Mt. ezen pontja az aláírás pillanatától jogtalan hátrányt erőltet a munkavállalókra.

Keserű a siker íze attól is ha belegondolok, hogy nem tartott volta ennyi ideig kimondatni a nyilvánvalót, ha az aláíró szakszervezeti vezér csak egy kicsit bátrabb.

 

Persze bátor itt csak a NŐ mer lenni. Nekem/nekünk muszáj….

 

Közre adom, hogy mindenki használja és éljen a lehetőséggel, hogy tovább ne lehessen ezen pontot alkalmazni a munkavállalók hátrányára.

 

Én még el leszek egy ideig a siker jó érzésében, de igazán az a végső cél, hogy a ti segítségetekkel kikerüljön a Munkatörvénykönyvből a nyilvánvaló Alaptörvény ellenes pont.

 

Dolgozzunk ezen együtt.

 

Üdvözlettel:

Hercegh Mária