Tags

Related Posts

Share This

Hírlevél

2014. február 17.

 

OT

A KKDSZ Országos Tanácsa a X. Kongresszus előkészítésének jegyében – ülést tartott 2014. február 6-án, Budapesten, a központi irodában. A Kongresszusi tisztségviselők választási eredményéről, a kongresszus pontos időpontjáról február 7-én levélben tájékoztattuk valamennyi tagunkat.

Az OT-n elhangzottak értelmében, kérjük, hogy juttasd el az Irodára, hogy, mit vársz a KKDSZ-től, mi az, amit fontosnak tartasz, és szeretnéd, ha a következő ciklus programjába belekerülne.

Szalmai Tagozatok

A KKDSZ Szakmai Tagozatai is üléseznek.

A közművelődési szakmai tagozati ülés 2014. február 12-én volt, a múzeumi szakmai tagozati ülés február 24-én, a könyvtári  február 26-án lesz. A levéltári tagozati ülésre a terv szerint március elején kerül sor.

Nyugdíjas

A KKDSZ nyugdíjas tagjainak több lehetőségük van arra, hogy megőrizzék KKDSZ tagságukat. Az egyik lehetőség, hogy a saját munkahelyük alapszervezetében maradnak továbbra is tagok, vagy csatlakoznak közvetlenül a Nyugdíjas Tagozathoz és részt vesznek a tagozati munkában. Aki a tagozat munkájában kíván részt venni, vegye fel a kapcsolatot az irodán keresztül a nyugdíjas tagozat vezetőivel. A Nyugdíjas Tagozat tisztújító ülésén lezajlott választáson, 2014. január 31-én, tagozatvezetőnek Dr. Mészáros Balázst választották, és tagozatvezető helyettesnek Vinczeffy Gyulánét.

Egyéni tag

A KKDSZ Alapszabály 7. § 5. értelmében az alapszervezet megszűnése nem jelenti a tagsági viszony megszűnését, sem a felsőbb szervezetekben viselt tisztség, illetve a küldötti mandátum elvesztését, amennyiben a tag más alapszervezetnél vagy a KKDSZ Irodánál téríti tagdíját.

Nyugdíjas klub

A havi rendszerességgel működő nyugdíjas klub minden nyugdíjasunkat várja, függetlenül attól, hogy ki hol tag.

Vezetőképző

A KKDSZ és a KKDSZ Alapítvány továbbra is indítja a közgyűjteményi 120 órás és a közművelődési 90 órás vezetőképző tanfolyamait.

A közeljövőben akkreditált, összevont intézményi (együttesen közgyűjteményi és közművelődési) vezetőképző tanfolyam indítását is tervezzük. Amint megkapja a KKDSZ, illetve a KKDSZ Alapítvány az indítási engedélyt a honlapunkon közzé tesszük.

Bértárgyalás

2014. február 19-én délután kerül sor az Emberi Erőforrás Minisztériumában a kulturális államtitkárság és a KKDSZ képviselői között a bértárgyalások újabb fordulójára.

Jótékonysági gála

2014. február 23-án, a Vasas Szakszervezet Székházban (Bp. VIII., Magdolna u. 5-7.) rendezi a Közszolgálati Dolgozók Demonstrációs és Sztrájkbizottsága azt a Jótékonysági gálát, melynek bevételéből a közszolgálatban dolgozó szegények kapnak segítséget. Egy családot a KKDSZ tagjai közül is segélyezni kívánunk.

Közszolgálati panasznap

A Közszolgálati Dolgozók Demonstrációs és Sztrájkbizottságának 28 szakszervezete a KKDSZ szervezésében Közszolgálati Panasznapot tart Budapesten az V. kerületben a Vértanúk terén, a Nagy Imre szobor előtt 2014. február 21-én, pénteken 10.00-től 18.00 óráig.

A Közszolgálati panasznap célja: a már leköszönőben lévő kormány ígéreteinek és tetteinek az értékelése, MI NEM TELJESÜLT, MI ROMLOTT, MIK A LEGNAGYOBB MUNKAVÁLLALÓI ÉS ÉRDEKVÉDELMI GONDOK. Alapvető szándékunk a közvélemény tájékoztatása a valós helyzetünkről.

VÁRUNK!
A KKDSZ elnöke 10 óra 20 perckor próbálja tíz percben leírni a kultúra és a kulturális dolgozók minősíthetetlenül rossz helyzetét.

 Pro Meritis

A Kongresszuson (2014. április 8-án) kerül sor a Pro Merits díj átadására is. A díjat azok kaphatják, akik mind szakmai munkájuk, mind a szakszervezetben végzett tevékenységük során kiemelkedő mértékben hozzájárultak a KKDSZ szakmai, érdekvédelmi munkájának sikeréhez. A díj kuratóriumának tagjai várják a személyi javaslatokat arra vonatkozóan, hogy ki érdemes a díj átvételére.

Alapítvány 1%

Alapítványunk továbbra is számít tagjainktól, szimpatizánsainktól az 1 %-os rendelkezésre. Kérjük, hogy a KKDSZ Közhasznú Alapítványnak juttasd az adód 1 %-át. Adószám: 18178278-1-41.
 A korábban felajánlott 1%-ot ezúton is köszönjük!

Részletek és további információk a www.kkdsz.hu, valamint a www.facebook.com/kkdsz.szakszervezet oldalon.

Dobrovits Orsolya
KKDSZ Irodavezető,
nemzetközi ügyeket is ellátó igazgatási referens
Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete
1054 Budapest, Akadémia utca 11.
Tel:(  (06 1 ) 483 04 15 vagy 338 26 48

Mobil: 06 30 305 79 91
dobrovits.orsolya@kkdsz.hu
kkdsz@kkdsz.hu
www.kkdsz.hu